Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Módosították a nagykörúti villamosokról szóló szerződést

Létrehozva: 2004. július 30.
Módosítás: 2004. július 30.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Aláírták a nagykörútra tervezett 40 villamos szállítására vonatkozó szerződésmódosítást. Az új Siemens villamosok összességében 13 millió euróval olcsóbban, 136 millióért érkeznek Budapestre.
"A Consortium és a BKV Rt. pénteken aláírta a Nagykörútra tervezett új villamos járműparkjának szállítására vonatkozó szerződésmódosítást. Ezzel az elmúlt félévben keletkezett akadályok elhárultak az elől, hogy 2006-ban és 2007 tavaszán - az új járművek érkezésének sorrendjében - a 4-es, 6-os villamos teljes járműparkját a lehető legkorszerűbb, Budapest arculatához méltó villamosok váltsák fel" - közölte Vitéz Ágnes , a BKV Rt. kommunikációs főosztályvezetője.
A főosztályvezető hozzáteszi: a szerződésmódosítás aláírásával jogszerűen és mindkét fél számára kötelezően rögzítették, hogy a 40 villamos és a kapcsolódó szolgáltatások költsége 149 millió euróról 136 millióra csökkent ,és a partner a szerződés keretein belül a BKV Rt. szállítási késedelemből adódó kárait is megtéríti.
Tavaly áprilisban írták alá a szerződést
Vitéz Ágnes emlékeztet rá: a BKV Rt. még 2003 áprilisában kötött szerződést a Combino Budapest Consortiummal negyven darab 54 méter hosszú, 350 férőhelyű villamos szállítására és kapcsolódó szolgáltatásokra, ugyanakkor 2004 januárjában a konzorcium vezető tagja, a Siemens Rt. - miután az alumínium szerkezetű villamosokon szilárdsági problémák jelentkeztek - szállítási akadályt jelentett be, és kezdeményezte a budapesti szerződés módosítását.
A tájékoztatás szerint az esztétikus, formatervezett megjelenésen túl, az új villamos számtalan kényelmi, műszaki és gazdasági előnyt nyújt használójának és üzemeltetőjének, így például fékezéskor a jármű villamosenergiát táplál vissza a hálózatba, amit a követő járművek hasznosíthatnak.
A villamos teljes hosszában alacsonypadlós és átjárható. A csúszásmentesített és télen fűtött padlóra belépő utast kényelmes belső tér, valamint a jármű oldalfalára felfüggesztett hetven ülőhely és színes kapaszkodórendszer fogadja majd. A babakocsikkal és kerekes székekkel közlekedők akár mind a nyolc ajtónál felszállhatnak a villamosra, hiszen az ajtók környezetében lévő nagy utasterek ezt lehetővé teszik. Két ajtónál a kerekes székeket rögzíteni is lehet.
Ugrás vissza Ugrás vissza...