Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az NKM Energia Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézést biztosító szakrendszerében 2020.11.08-án 09:00 és 14:00 között meghibásodás miatti nem tervezett üzemszünet lesz.

Ezen időszakban az NKM Energia Zrt felé földgáz szolgálatatással kapcsolatban nem lesz lehetséges az ügyfeleknek az ügyintézés.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NISZ Zrt. a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson és a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum (RNY+) szolgáltatásán 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 02:00 óráig karbantartást végez. Ezen időszak alatt a KAÜ és így minden más KAÜ-t használó szolgáltatás nem lesznek elérhetőek.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 04:00 óráig az új magyarorszag.hu portálon keresztül nem lehet majd elektronikus űrlapokat beküldeni a Központi Víruskereső szolgáltatáson történő karbantartás miatt.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Magyar kulturális hónap az írországi Corkban

Létrehozva: 2005. február 2.
Módosítás: 2005. február 3.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Magyar kulturális hónap kezdődött a 2005. év európai kulturális fővárosában, az írországi Corkban. A magyar hónap az Enlargement (Bővítés) című, az új uniós tagországok arculatát és művészetét ismertető éves programsorozat része.

Dr. Schneider Márta , a NKÖM helyettes államtitkára és Nagy T. Katalin kurátor megnyitóbeszédével február elsején kezdetét vette a magyar kulturális hónap Európa idei kulturális fővárosában, az írországi Corkban.

A Cork Vision Centre-ben január 6-án vette kezdetét az "Enlargement! bringing the New Europe to Cork" (Bővítés - az Új Európa Corkban) projekt. A "Bővítés" állandóan változó, egy évig tartó kiállítás, ahol havonta más-más új uniós tagország művészi arculatát ismerheti meg a közönség. Az Enlargement (Bővítés) rendezvénysorozat célja az, hogy a vizuális művészetek segítségével közvetítse az új tagországokból érkező "izgalmas szellemiséget, vizuális szépséget és kreatív energiát", illetve hosszú távon partnerkapcsolatok épüljenek ki a kulturális intézmények és szereplők között. Észtország januári bemutatkozása után most Magyarországon van a sor.

Február 2-a és 26-a között két egyformán elismert, de gyökeresen más stílust képviselő képzőművész, Lugossy Mária és Gaál József alkotásait állítják ki "Szabadulás" és "Álomban létező" címmel, mintegy 100 négyzetméternyi területen. A kettős tárlat kurátora Nagy T. Katalin művészettörténész, szervezője a Hungarofest Kht.

A kiállításokkal párhuzamosan a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa címre pályázó hazai városok (Budapest, Debrecen, Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Sopron, Veszprém) tartanak kulturális-gasztronómiai bemutatót. Az események február 9-én az Auer Vonósnégyes koncertjével egészülnek ki, míg a Triskel Arts Centre-ben a Jött egy busz?, a Kontroll és az Ébrenjárók című filmeket vetítik. A programok létrejöttét az NKÖM támogatta.

Ugrás vissza Ugrás vissza...