Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2022. június 10-én pénteken 16:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

 

Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Feltérképezik a veszélyeztetett családokat a polgármesterek

Létrehozva: 2003. október 1.
Módosítás: 2003. december 13.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A családon belüli erőszak törvényi szabályozása kapcsán találkozott Lévai Katalin esélyegyenlőségért felelős miniszter és Kökény Mihály. Az egészségügyi miniszter csatlakozott ahhoz a felhíváshoz, melyben településük szociális térképének elkészítésére kérik fel a miniszterek a polgármestereket.
A tárcaközi egyeztetések második állomásaként Kökény Mihály egészségügyi miniszterrel találkozott Lévai
Katalin esélyegyenlőségi miniszter a családon belüli erőszak és a gyermekek fizikai bántalmazásáról készülő törvényi szabályozás kapcsán.
- Bár az utóbbi időben többfajta értelmezése is felmerült a családon belüli erőszak kérdésének, a hivatal álláspontja szerint ez elsősorban a nők és gyermekek ellen irányuló erőszakot jelent - közölte Lévai Katalin. A miniszter hozzátette, állásfoglalásuk összhangban van az ENSZ, az Európa Tanács és az Európai Unió irányelveivel, miszerint a családon belüli erőszak folyamatos hatalmi, anyagi és érzelmi függőséget jelent, elszenvedői elsősorban nők és gyermekek. A nők társadalmilag hátrányos helyzetéből fakad, és annak fenntartását eredményezi.
Decemberben indul az első Kríziskezelő Központ
- Még az idei év végén - várhatóan december 20-án - megnyílhat az a Kríziskezelő Központ, ahol bármiféle bántalmazás, erőszak, diszkrimináció esetén teljes körű védelmet kaphatnak az áldozatok - jelentette be Lévai Katalin. A központ a szükséges információk mellett jogi, mentális és szociális szolgáltatásokat nyújt a hátrányos helyzetűeknek és rászorulóknak.
Az egészségügyi tárca vezetője aláírta azt a levelet, melyet négy miniszter (Lévai Katalin és Kökény Mihály mellett Lamperth Mónika belügyminiszter és Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter) közösen küld el a polgármestereknek. A levélben felkérik a hivatalvezetőket, készítsenek szociális térképet a veszélyeztetett családokról, és hozzanak létre helyi szakértői csapatot a problémák kezelésére. A dokumentumok elkészítésére megközelítőleg egy hónap áll majd a polgármesterek részére.
A költségvetésben van fedezet a most induló programokra
- A legtöbb erőszak hátterében az alkohol mint szenvedélybetegség áll, ezért a tárca különös figyelmet fordít az alkoholproblémák kezelésére - tette hozzá az egészségügyi miniszter.
Kökény Mihály elmondta, az említett intézkedésekhez szükséges támogatás már jelen van a 2004. évi költségvetésben.
Kulturális központ épül a fogyatékosok részére
A találkozó utáni tájékoztatón Kökény Mihály bejelentette, a tárca és a mozgássérültek állami intézetének vagyonkezelésében lévő, állami tulajdonú épületben (Hermina út 47.) a fogyatékos emberek értékeit közvetítő kulturális központot hoznak létre civil egyesületek, valamint a fogyatékos szervezetek közreműködésével.
Ugrás vissza Ugrás vissza...