Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kampány népszerűsíti az üdülési csekket

Cikk:

Duplájára, négymilliárd forintra emelkedhet az üdülési csekkek forgalma az idén. A vásárlási kedv élénkülését a szálláshelyeken beváltható kötvények adómentes sávjának, idéntől érvényes változásától várják a szakemberek.
Az adótörvények módosításának hatására duplájára, négymilliárd forintra nőhet az idén az üdülési csekk forgalom Magyarországon. A belföldi turizmus élénkítése érdekében az üdülési csekkeket népszerűsítő kampány is indul márciusban - közölte szerdán Pál Béla , a Miniszterelnöki Hivatal turisztikai politikai államtitkára.
Ötvenezer forintig adómentes a csekk
Jelenleg a vendégéjszakáknak csupán negyven százalékát kötik le belföldi turisták, igazán jól működő vendéglátás azonban csak ennek az aránynak a növelésével képzelhető el. Ennek első lépcsője volt az utazási csekkek adómentes határának másfélszeresére emelése, így az idén már ötvenezer forintig vásárolhatnak járulékterhek nélkül a munkaadók a beosztottaknak ilyen juttatást. Egy négytagú család esetében a támogatás akár a kétszázezer forintot is elérheti, az összeg pedig akár kétheti pihenés költségét is fedezheti.
Duplájára nőhet a vásárlási kedv
A csekkek egyre fontosabb szerepét jelzi, hogy 1998-ban csupán 457 millió forintért vettek belőlük, 2002-ben viszont már 1,8 milliárdért. A 2003-as esztendő első két hónapjának adatai azt mutatják, hogy az adómentes sáv emelésének hatására 2,5 szeresére bővült a csekkek forgalma az elmúlt év hasonló időszakához képest. A főszezonban pedig várhatóan még ezt is túlszárnyalhatja a vásárlási kedv. További újdonság, hogy a kormány eltörölte a csekk korábbi kibocsátási korlátját, így mindenki annyi üdülési kötvényt szerez be, amennyit akar.
Kampány népszerűsíti az üdülési támogatást
A Magyar Turizmus Rt vezérigazgatója, Galla Gábor annak a véleményének adott hangot, hogy a csekk adómentes sávjának emelése a legjelentősebb lépés a belföldi turizmus népszerűsítése érdekében a szakszervezeti üdültetés összeomlása óta. A csekkek szélesebb körű elterjesztése érdekében egyébként márciustól 110 ezer céghez - a magyarországi vállalkozások hetven százalékához - juttatják el a támogatási forma előnyeit taglaló tájékoztatót.
Növelni kell az elfogadó helyek számát
Réti Ágnes , a csekkeket kibocsátó Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, jelenleg 1300 szálláshelyen és lényegében az összes utazási irodában fogadják el az üdülési kötvényeket. A cél az, hogy lehetőleg mind a háromezer magyarországi hotelben és panzióban meg tudjanak szállni a csekk tulajdonosok. Hozzátette, a nyári főszezonra olyan csomagok kialakítását tervezik a szálláshelyekkel együtt, amelyek az adómentes, ötvenezer forintos keretből is előfizethetők lesznek.
Az üdülési csekkel kapcsolatos összes tudnivaló a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. honlapján olvasható.
Ugrás vissza Ugrás vissza...