Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Éttermek is elfogadják az üdülési csekket

Létrehozva: 2006. május 10.
Módosítás: 2006. május 29.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az idén 1500 szállodai étterem akkor is elfogadja az üdülési csekket, ha a vendég nem a hotelben lakik. A kört folyamatosan bővítik, eleinte a kiemelt üdülőkörzetekre, majd a nagyvárosokra is kiterjesztik.
Éttermekben is felhasználható lesz az üdülési csekk a kiemelt üdülőkörzetekben az idei szezonban - jelentette be Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter.
Az erről szóló szándéknyilatkozatot szerdán Budapesten sajtótájékoztató keretében írta alá a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Magyar Vendéglátó Szövetség, valamint a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége vezetője.
Húszmilliárdos forgalom várható
Kolber István az együttműködés támogatójaként elmondta: az üdülési csekk az elmúlt évek sikertörténete, míg tavaly 15 milliárd forint volt, addig az idén 20 milliárd forint lesz várhatóan a forgalma. Az idén 114 ezer szociálisan rászoruló üdülését szolgálja az üdülési csekk 3,1 milliárd forint értékben - tette hozzá.
Kiemelte: a Magyarországon beváltható üdülési csekk hozzájárul a turizmus ágazat stabilitását adó belföldi turizmus további bővüléséhez, és a nemzeti turizmusfejlesztési stratégia egyik fő célkitűzésének, az életminőség javításának megvalósítását is elősegíti.
A miniszter ismertette: a Regionális operatív program keretében jelenleg 100 turisztikai fejlesztés zajlik az országban, és a támogatási források 2007-től megsokszorozódnak. Az Új Magyarország programban a turizmus kiemelt fejlesztési terület - emlékeztetett Kolber István.
Egyre többen kapnak üdülési csekket
Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke elmondta: az idei év első négy hónapjában 8,3 milliárd forint értékben vásároltak üdülési csekket a gazdálkodók, míg az előző év hasonló időszakában 5 milliárd forint volt a forgalom. Az idén több mint 800 ezren, míg tavaly 500-600 ezren jutottak üdülési csekkhez.
Az elnök ismertette: a Magyar Vendéglátók Ipartestületének adatai szerint Magyarországon 53 ezer melegkonyhás étterem működik jelenleg. A szerződések megkötését egyelőre a kiemelt üdülőkörzetekben kezdik el, de tervezik a kezdeményezés kiterjesztését a nagyobb városokra is.
Ezerötszáz étterem az első körben
Karácsony Mihály tájékoztatása szerint eddig 3109 szállodában lehet üdülési csekkel fizetni, ezek közül 1500 rendelkezik étteremmel, először ezekben biztosítják a csekk szállás igénybevétele nélküli elfogadását.
Az üdülési csekk a kibocsátás dátumától számított egy évig váltható be mintegy négyezer magyarországi szálláshely-, turisztikai, kulturális, szabadidős és utazási szolgáltatónál.
Ugrás vissza Ugrás vissza...