Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A kormány vitatja a brüsszeli bírálatot

Létrehozva: 2008. november 5.
Módosítás: 2008. november 6.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Továbbra is vitatja a magyar fél az Európai Bizottság (Bizottság) észrevételét, miszerint szabálytalanság történt volna a csepeli szennyvíztisztító-beruházás finanszírozásában. A kormány kedden kapta meg a Bizottság hivatalos jelentését.  

Továbbra is vitatja a magyar fél az Európai Bizottság észrevételét, miszerint szabálytalanság történt volna a csepeli szennyvíztisztító-beruházás finanszírozásában - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után. A kormány kedden hivatalosan megkapta a Bizottság észrevételét a kohéziós alapból finanszírozott szennyvíztisztító beruházás közbeszerzési eljárásával kapcsolatban, ez egy újabb állomása a régóta húzódó szakmai vitának. Ez a vita a kormányszóvivő szerint akár egy-másfél évig is eltarthat.

A kormány több ponton is vitatja a Bizottság megállapításait, és továbbra is védeni kívánja az igazát - fogalmazott Budai Bernadett. Kiemelte: az ilyen eljárásoknál elképzelhető, hogy a megítélt támogatás egy részét visszatartják, de az a projekten belüli más projektelemre többletforrásként felhasználható lesz. A szakemberek jelenleg is azon dolgoznak, hogy a vita ne lassítsa jelentősen a beruházást, és a szennyvíztisztító a tervezett határidőre elkészülhessen - mondta a szóvivő.
Ugrás vissza Ugrás vissza...