Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Elkerülhető a sztrájk a vasútnál

Létrehozva: 2005. december 22.
Módosítás: 2005. december 22.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Csizmár Gábor szerint a MÁV-nál a munkaadói és a munkavállalói oldal álláspontja nincs túl messze egymástól, felelős magatartással elkerülhető a sztrájk. Az viszont nem szerencsés, hogy a Budapest Airportnál az OÉT által ajánlott fizetésemelés többszörösét követeli egy szakszervezet - mondta a munkaügyi miniszter.

A MÁV-nál nincsenek annyira messze a munkaadói és a munkavállalói álláspontok, hogy ne lehessen megegyezni, így elkerülhető a sztrájk - mondta Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter csütörtökön. A miniszter konzultált a MÁV vezetőivel, és ismeri a szakszervezeti álláspontot is. Ennek alapján állítja, hogy felelős magatartással elkerülhető a sztrájk. A repülőtér ügye már bonyolultabb - jegyezte meg a miniszter. Csizmár szerint nem szerencsés, ha az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) által ajánlott mérték többszörösét kívánja elérni egy szakszervezet, amelyik ráadásul olyan szövetséghez tartozik, amelyik aláírta az OÉT-ben az országos bérajánlást.
Intézkedés a színlelt szerződések ellen
Az FMM a következő Magyar Közlönyben teszi közzé a színlelt szerződések minősítésére a munkaügyi és az adóügyi ellenőrzésekhez a Pénzügyminisztériummal közösen kidolgozott irányelveket. Ezek véglegesítése során többször egyeztettek a szakmai érdekképviseletekkel, figyelembe vették javaslataikat, illetve a bírói gyakorlatot. Az irányelveket az ekhó hatálybalépésére ígérték, így ez már rendelkezésre áll. A gyakorlatot segítő irányelvekre azért is nagy szükség van, mert a színlelt szerződésekre vonatkozó adóügyi moratórium a jövő év első félévének végén lejár.
A legtöbb munkaügyi lépés már hatályos
Az évértékelésen a miniszter elmondta: a 100 lépés program munkaügyi intézkedéseinek többsége már hatályos, de néhány a jövő év január 1-jétől segíti a foglalkoztatottság javítását, a munkavállalói jogok érvényesülését. Így például nem lehet majd másik cég létrehozásával a saját munkavállalókat kölcsönzött dolgozóként foglalkoztatni, vagy munkaszerződés nélküli kölcsönzött dolgozókat alkalmazni. A féléves, kölcsönzött munkavállalói státusz után nem lehet kevesebb bért és pótlékokat fizetni, mint ami szokásos a hasonló munkakörökben. Hosszabb idejű kölcsönzött státusznál a munkahelyen szokásos további juttatások is járnak ezeknek a dolgozóknak.
A jövő év elejétől hatályos szabályok szerint nem lehet kijátszani a minimálbért a teljesíthetetlen normákkal. A gyes igénybevételével együtt 8 órányi munka is vállalható majd munkajogi védettséggel.
Szigorúbban bírságolhatnak a munkaügyi ellenőrök
Munkaügyi jogszabálysértések miatt 30 ezer forinttól 20 millió forintig lehet majd kivetni a munkaügyi bírságot. A korábbi felső határ 6 millió forint volt. Több jogszabály is megköveteli majd a rendezett munkaügyi kapcsolatokat állami támogatások, megrendelések igénybevétele esetén.
Új szabály, hogy az egyéni vállalkozók, a kis- és a közepes vállalatok, nonprofit szervezetek egy évig a teljes járulékfizetést megspórolhatják, ha 3 hónapja regisztrált munkanélkülit alkalmaznak. Ez jelentős, akár 250 ezer forintos megtakarítás lehet évente egy-egy munkavállaló esetében.
Kedvezőbb feltételekkel vehető majd igénybe a közszférában a Prémium évek program, illetve 4 milliárd forint áll rendelkezésre ahhoz, hogy a szakképzettséggel nem rendelkezők piacképes szakmához jussanak. A felnőttképzésben is megkövetelik, hogy a munkaerő-piaci igényekhez igazodjon a képzés.
Újdonságként vezették be a már jelenleg is futó téli közmunkaprogramot. Több mint 7 milliárd forintos ráfordítással 25 ezren juthattak november és június között napi hatórás munkához, keresethez. Az önkormányzati alapfeladatok bármelyikére szervezhető volt a közmunka.
Ugrás vissza Ugrás vissza...