Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hétmilliárdos beruházás indul Csömörön

Létrehozva: 2003. december 11.
Módosítás: 2003. december 13.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Új gyáregységet épít Csömörön a Procter and Gamble, a 7 milliárdos beruházáshoz a cég a munkaügyi minisztériumtól 80 millió forint, a gazdasági tárcától 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. Az új gyáregységben 320 munkahely jön létre.

A Procter and Gamble 7 milliárdos beruházással két új egységgel bővíti csömöri gyárát. Az üzem mellett két új üzemcsarnok, két raktár és kiszolgáló helységek épülnek, ezzel 320 új munkahely jön létre. Az új szárnyban főként exportra gyártanak majd női higéniás termékeket. Magyarország a szakképzett munkaerőnek, a stabil gazdasági környezetnek, a csömöri önkormányzattal és a kormánnyal való kiváló együttműkődésnek köszönhetően nyerte el a lehetőséget a beruházásra, megelőzve ezzel Németországot és Ukrajnát - mondta csütörtökön Andreas Stefanovszky , a Procter and Gamble vezérigazgatója.

Állami támogatások a munkahelyteremtéshez

A cég a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium versenyképes beruházásokat támogató pályázatán 100 millió forint, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium új munkahelyek teremtésére kiírt pályázatán pedig 80 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. Szerkezetváltás megy végbe a magyar gazdaságban, a befektetők ma már fejlett technológiát hoznak az országba, és magasan képzett munkaerőre építenek - mondta a beruházásról Burány Sándor munkaügyi miniszter. Az új gyáregység elkészültével a cég alkalmazottainak száma 620-ra emelkedik.

Ugrás vissza Ugrás vissza...