Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kiosztották Az Év Fiatal Műszaki Alkotója díjat

Létrehozva: 2003. április 17.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Átadták Az év kiemelkedő fiatal műszaki alkotója pályázat díjait. A 900 ezer forintos első díjat egy internet-alapú mérésadatgyűjtő terminál kifejlesztői kapták.
Az Ipar Műszaki Fejlesztéséért Alapítvány (IMFA) átadta Az év kiemelkedő fiatal műszaki alkotója pályázat díjait csütörtökön Budapesten - tájékoztatta az IMFA az MTI-t. A közlemény szerint felhívásukra 14 pályamű érkezett egyetemi műhelyekből, kutatási-fejlesztési intézményekből, kis- és középvállalatoktól, valamint hazai és multinacionális vállalatoktól. Az alapítvány kuratóriuma öt dolgozatot díjazott, továbbá a Magyar Innovációs Szövetség és az Unitis Rendszerház különdíjat ajánlott fel. Az alapítvány kuratóriuma a pályázatok díjazására 2,4 millió forintot szavazott meg.
Első díjat érdemelt ki az internet-alapú mérésadat-gyűjtő terminál
A 900 ezer forintos első díjat Vogel Miklós , Vajda Ferenc és Dávid Gábor nyerte el az internet-alapú mérésadat-gyűjtő terminál kifejlesztéséért és megvalósításáért. A második helyezett Nagy Attila 700 ezer forint jutalomban részesült egy korszerű fóliahegesztő gépcsalád tervezéséért. A 400 ezer forintos harmadik díjat Varga Lajos kapta, a széntüzelésű kazán számítógépes modellezéssel támogatott fejlesztéséért, amely jelentősen csökkenti a nitrogéndioxid kibocsátást.
Az innováció-támogató alapítvány 13 éve működik
Az alapítványt 1990-ben hozta létre az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium, valamint az Ipari Fejlesztési Bank azzal a céllal, hogy támogassa az innovációt és az ipar szerkezetátalakítását megvalósító műszaki fejlesztést. Az alapítvány törzsvagyona 1,3 milliárd forint, az évenkénti díjakra a vagyon hozadéka használható fel.
Az IMFA működésének első évtizede során mintegy 650 millió forintot fordított kutatási és tudományos tevékenység támogatására, a műszaki tudományos fejlesztési eredmények oktatására, a logisztika, a minőség és a környezetmenedzsment kultúrájának terjesztésére, valamint az euroatlanti integráció elősegítésére.
Ugrás vissza Ugrás vissza...