Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Dióssy Gábort jelölik gazdasági államtitkárnak

Cikk:

Dióssy Gábort jelöli az SZDSZ a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) államtitkárának - jelentette be Kóka János, az SZDSZ elnöke.

Dióssy Gábor saját jövőbeli feladatait sorolva azt mondta, a közlekedés, az energetika, az informatika és a gazdaságfejlesztés területén még sok tennivalójuk van. Kákosy Csaba, a tárca vezetője a jelöltet méltatva kiemelte: Dióssy Gábor komoly értéke, hogy ismeri a tárca feladatait, hiszen az előző kormányzati ciklusban már együtt dolgoztak ezen a területen.

A munkamegosztásról szólva a miniszter Dióssy Gábor legfontosabb feladataként azt jelölte meg, hogy a legfőbb segítője legyen a közigazgatási egyeztetések ügyében. Mint mondta, a jelölt a korábban megszüntetett közigazgatási államtitkári poszt egyik betöltője lesz.

Dióssy Gábor 2005-2006-ban már dolgozott a GKM államtitkáraként, ezt követően a MÁV Cargo elnökeként vett részt a cég privatizációjában. Az államtitkárjelölt várhatóan 2008. január 1-jén kezdi meg a munkát a tárcánál. A jelenlegi államtitkár, Garamhegyi Ábel szakállamtitkárként és külgazdaságért felelős kormánybiztosként dolgozik tovább a minisztériumban.

Ugrás vissza Ugrás vissza...