Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Megjelentek a drogprevenciós pályázatok

Cikk:

Megjelentek az idei kábítószer-prevenciót célzó pályázatok, összesen közel négyszázmillió forintra lehet kérelmeket beadni szeptember 1-ig. A három pályázati kiírás infrastruktúra fejlesztésre, prevenciós programokra - így iskolai megelőzésre is - és rehabilitációra vonatkozik – mondta el Téglásy Kristóf, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúsági ügyekért felelős főosztályvezetője.

A tárca minden olyan kezdeményezést szeretne támogatni, amely a 14-29 éves fiatalok kábítószermentes életét segíti elő. A fő cél, hogy elérjék ezeket a fiatalokat és minél hatékonyabban képviseljék, hogy drogok és más káros anyagok nélkül is lehet szórakozni, élni, tanulni - mutatott rá Téglásy Kristóf. A pályázatok a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet honlapján, a www.ncsszi.hu oldalon érhetők el.

A kábítószer-használat szempontjából a legveszélyeztetettebbnek a 15-24 éves korosztály minősül, a szereket már 15-16 éves korban kipróbálják a fiatalok – jelezte a főosztályvezető.

Augusztus 10-én hirdetik ki a GYIA pályázatait

A Gyermek és Ifjúsági Alap (GYIA) pályázatait 125 millió forintos kerettel hirdetik meg várhatóan augusztus 10-én. A rendelkezésre álló forrásból képzéseket és ifjúsági programokat, rendezvényeket támogatnak. Utófinanszírozással az idei nyári táborokat is támogatják - jelezte a főosztályvezető, hozzátéve: lehetőség van ugyanakkor a forráshiánnyal küzdő szervezetek számára előfinanszírozást is kérni. Ezeket 2012. márciusáig kell megvalósítani. A pályázatokhoz 10 százalékos önrész szükséges, amit azzal indokolt, hogy a pályázatok mögött megfelelő komolyság álljon, és ne legyenek olyan szerződött projektek, amiket nem tudnak esetleg megvalósítani.

Ugrás vissza Ugrás vissza...