Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A kormány kivárja az EB-vizsgálat végét

Cikk:

A magyar kormány megvárja, amíg az Európai Bizottság lezárja a negyedik alkotmánymódosítás vizsgálatát, ezt követően készen áll a kérdések megvitatására – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a spanyolországi Bilbaóban.

A kormányfő rossz tréfának nevezte azt a felvetést, hogy a lisszaboni szerződés 7. cikkelyét (a tagállamok egyes jogainak felfüggesztéséről) Magyarországra alkalmaznák, mert ezt olyan országokkal kapcsolatban szokták emlegetni, amelyek nem tartják tiszteletben a demokratikus alapértékeket. Orbán szerint azonban Magyarországgal kapcsolatban ilyesmire senki nem tud példát felhozni. Az európai politika nemzetközi, folynak pártharcok, és Magyarországról is zajlik egy ilyen pártvita, ez az európai politikai élet természetes része – fogalmazott, hozzátéve, hogy ha idén és jövőre is lesz gazdasági növekedés, csökken az államadósság, a munkanélküliség és a hiány, ezen kívül lezajlanak a jövő évi választások, az megnyugtatja majd az európai közvéleményt.

A kormányfő két napos látogatásra utazott Spanyolországba, ahol előadást tartott a Katolikusok a közéletben elnevezésű konferencián.

Ugrás vissza Ugrás vissza...