Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A külügy szerint nem tanácsos Egyiptomba utazni

Létrehozva: 2011. november 20.
Módosítás: 2011. november 20.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Külügyminisztérium azt javasolja az Egyiptomba utazni készülőknek, hogy megfelelő körültekintéssel tervezzék meg útjukat, és csak halaszthatatlan esetben utazzanak oda. Utazás előtt tájékozódjanak a helyi viszonyokról, és kerüljék el azokat a helyszíneket, ahol esetleg valamilyen tömegmegmozdulás zajlik - mondta Tóth József külügyi szóvivő vasárnap.

Két magyar turista egy kis szállodában rekedt Kairó központjában az ott zajló tüntetések, illetve a tüntetők és a rendőrök összecsapása miatt. A pár egyéni szervezésben utazott Egyiptomba, ahol egy kairói kirándulásról visszatérve már csak a helyi fiatalok segítségével jutottak el szállásukra.

Az egyiptomi helyzetben az elmúlt hetekhez, hónapokhoz képest nincs érdemi változás, vannak bizonyos megmozdulások a főváros egyes részein, ami összefügg a közelgő választásokkal is. Nehezen megjósolható, képlékeny a helyzet az országban, ezért utazás előtt mindenképpen ajánlatos tájékozódni, többek között a szállásadónál is, hogy ott, a környéken milyen a konkrét helyzet – mondta a külügyi szóvivő.

A Külügyminisztérium honlapján, a http://www.kulugyminiszterium.hu/kum/hu/bal/Konzuli_informaciok/Utazas_kulfoldre/ című oldalon a világ országaira lebontva bárki tájékozódhat a beutazási feltételekről, vízum-megállapodásokról illetve böngészhet az utazási tanácsok között.

Ugrás vissza Ugrás vissza...