Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Négyszázmilliós hitel az EIB-től

Létrehozva: 2003. január 7.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Csaknem négyszázmillió eurós kölcsönről írt alá szerződést az Európai Befektetési Bank (EIB) alelnöke budapesti látogatásán. A pénz nagyobbik részét útépítésre és környezetvédelmi beruházásokra vette föl a Pénzügyminisztérium, 125 millió eurót pedig a főváros kap a 2-es metró felújítására és villamosvásárlásra.
László Csaba pénzügyminiszterrel és Demszky Gábor főpolgármesterrel írt alá összesen öt hitelszerződést Wolfgang Roth , az EIB alelnöke keddi, budapesti látogatásán. A 395 millió eurós (93 milliárd forintos) összértékű kölcsönből 195 millió eurót a Pénzügyminisztérium kap három pályázatra. Ezt a pénzt útépítésre, vasúti fejlesztésekre, csatorna- és szennyvízhálózat építésére, hulladéklerakók kialakítására fordítják. A beruházásokat az Európai Bizottság is támogatja, tartalmazza a testület közleménye, és az ISPA-alapok hozzájárulása is bennük van.
A 2-es metróvonal felújítására 125 millió eurót (29,5 milliárd forint), negyven villamos megvásárlására pedig 75 millió eurót (17,6 milliárd forint) kapott a főváros a kedden aláírt szerződés értelmében. Az EIB egyébként 370 milliós keretről döntött budapesti közlekedési, egészségügyi, oktatási és város-rehabilitációs beruházásokra. A bank 1998-ban már adott 110 millió eurót a városnak.
További egymilliárd a csatlakozásig
2002-ben 515 millió eurót adott az EIB magyarországi célokra, ezzel 1989 óta(az első kölcsön éve) 2,64 milliárd euróra nőtt a hitelösszeg. Wolfgang Roth ígérete szerint az EU-csatlakozásig további egymilliárdos kölcsönre számíthat.
Ugrás vissza Ugrás vissza...