Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Csoportos adatbevitel segíti az adózókat májustól

Létrehozva: 2006. március 28.
Módosítás: 2006. március 29.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A májustól havi járulékbevallásra kötelezettek munkáját könnyíti meg az APEH: a szoftverfejlesztők az adóhivatal honlapján hozzájuthatnak azokhoz az információkhoz, melyek segítségével feltölthetők a szükséges nyomtatványok.
APEH
Az ötvenezer legnagyobb adózó havi elektronikus járulékbevallásainak elkészítéséhez nyújt segítséget az APEH. Az adóhivatal honlapján külön részt szentelnek a fejlesztőknek, ahol megtalálhatók a legújabb nyomtatványok, valamint a kitöltésükhöz és betöltésükhöz szükséges útmutató is.
Betöltés automatikusan
Ha a fejlesztők a megadott szerkezetűre alakítják át könyvelőprogramjaikat, akkor a nyomtatványok automatikusan betöltődnek; a betöltés után az adatok ugyanúgy kezelhetők, mintha azokat hagyományos módon a programba gépelték volna be. Lehetőség van a csoportos adatbevitelre is, ami jelentősen meggyorsíthatja a több ezer főt foglalkoztató nagyvállalatok elszámolását.
Az ABEV programból minden nyomtatvány letölthető
Azok a legnagyobb adózók, akik május elsejétől havi, illetve negyedéves adóbevallást teljesítenek, havi járulékbevallásra kötelezettek. A munkát nagyban megkönnyíti, hogy az ügyviteli programokat készítő szoftverfejlesztők hozzájuthatnak azokhoz az információkhoz, melyek segítségével programjaikat felkészíthetik az adóhivatal által használt adatkommunikációra.
Az ABEV nyomtatvány-kitöltő programból minden letölthető nyomtatvány adatszerkezete elkészíthető.
2007-től egymillió adózó bevallását képes kezelni a rendszer
Májustól csak a legnagyobb adófizetők, 2007-től viszont már az összes, mintegy 1,2 millió adózó elektronikus bevallásait képes kezelni a kormányzati informatikai rendszer.
Ugrás vissza Ugrás vissza...