Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Vizsgálják a szaúdi élelmiszerexport lehetőségeit

Cikk:

A Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerbiztonságért felelős államtitkára a magyar cégek exportlehetőségeiről tárgyalt a Szaúd-Arábiai Királyság élelmiszerfelügyeleti hatóságának helyettes vezetőjével szombaton – derül ki a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményéből. A megbeszélésen arról volt szó, hogy milyen feltételeknek kell megfelelniük az élelmiszerexportban érdekelt magyar vállalkozásoknak.

A közeljövőben Magyarországra látogat Fahd Bin Abdulrahman Balghunaim, a Szaúd-Arábiai Királyság mezőgazdasági minisztere. Erről Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerbiztonságért felelős államtitkára szombati, rijadi tárgyalásán állapodott meg Fahd Bin Abdulrahman Balghunaimmal. A két tárca között először jött létre magas szintű találkozó, amelyen a VM közleménye szerint a felek lerakták egy lehetséges, hosszú távú magyar-szaúdi mezőgazdasági együttműködés alapjait.

Kardeván Endre tárgyalt szaúdi partnerével, Ibrahim Bin Saad Al-Mohaizeaval, a Szaúd-Arábiai Királyság Élelmiszerfelügyeleti Főhatóság helyettes vezetőjével is. Első ízben került sor a magyar-szaúdi élelmiszerfelügyeleti főhatóságok vezetői közötti egyeztetésre, melynek során tisztázták, hogy a Szaúd-Arábiai Királyságba történő élelmiszer exportban érdekelt magyar vállalatoknak milyen előírásokat kell teljesíteniük.

Ugrás vissza Ugrás vissza...