Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Világszínvonalú kutatóbázis jön létre

Cikk:

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az ELI-HU Nonprofit Kft. 2013. július 9.-én, Budapesten közös információs napot tart. A tájékoztató célja, hogy képet adjon a magyar közbeszerzési szabályokról és részletesebb betekintést nyújtson az eljárás sajátosságaiba a készülő uniós szegedi lézerkutató központ kapcsán. 

A rendezvényen megnyitó beszédet mond Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár és előadást tart Jánosi Andrea közbeszerzésért felelős helyettes államtitkár.

A szegedi projekt célja egy egyedülálló európai kutatóintézet létrehozása, amelyben mind a lézerimpulzusok, mind pedig a segítségükkel előállított további fényforrások a nemzetközi kutatók rendelkezésére állnak. A 2015-re felépülő szegedi intézet kitűnik a világ legnagyobb csúcsintenzitású impulzusait előállító intézmények közül az egy másodperc alatt előállított legtöbb és egyúttal időben legrövidebb impulzusaival. A berendezés nemcsak az ultragyors fizikai alapfolyamatokat, de a biológiai-, orvosi- és anyagtudományok terén is kiemelkedő kutatási eredményeket is elérhetővé teszi.

Nemzeti Fejlesztési MinisztériumA készülő szegedi lézetkutató távlati képe

A magyar és angol nyelvű (szinkrontolmácsolással biztosított) nyílt információs napon a részvétel minden szakmabeli érdeklődő számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információk a kapcsolódó dokumentumokban érhetők el.

Ugrás vissza Ugrás vissza...