Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Munkaügyi ellenőrzések a Balatonnál és Ferihegyen

Cikk:

A Balatonnál az ellenőrzött munkáltatók 68 százalékánál tapasztaltak hiányosságokat, Ferihegyen 19 munkavállalóból öt nyilatkozott úgy, hogy nincs szerződése. A szabálysértő munkaadólk magas munkaügyi bírságra számíthatnak.


A Balatonnál ellenőrzött munkáltatók 68 százalékánál tapasztaltak valamilyen munkaügyi szabálytalanságot a hét második felében végzett ellenőrzések során az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) ellenőrei. A Balaton déli partján, zömében vendéglátóhelyeken, üzletekben, kisebb részben építkezéseken végzett többnapos ellenőrzések során 145 munkavállaló esetében állapítottak meg valamilyen jogsértést. Az érintettek közül 84 magyar és 4 román állampolgárt feketén foglalkoztattak.

Egy másik, idegenforgalomban ugyancsak érdekelt helyszínen, a Ferihegyi repülőtéren is ellenőriztek a munkaügyi felügyelők, a Repülőtéri Rendőrségi Igazgatósággal és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal közösen. Az ellenőrzések a repülőtér területén működő kiszolgáló egységekre, büfékre, éttermekre, illetve építkezésekre terjedtek ki. Ferihegyen 7 munkáltatónál 19 munkavállalót ellenőriztek.

Öt munkavállaló nyilatkozott úgy, hogy nincs munkaszerződése, 2 munkavállalót pedig bejelentés nélkül foglalkoztattak A munkáltató 9 fő esetében nem vezetetett munkaidő-nyilvántartást a helyszínen. Gedeon András, a felügyelőség sajtószóvivőjének közleménye szerint a szabálytalanul és feketén foglalkoztató munkáltatók mindenképpen magas munkaügyi bírságra számíthatnak.

Ugrás vissza Ugrás vissza...