Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kiírták az '56-os emlékmű tervpályázatát

Létrehozva: 2005. február 24.
Módosítás: 2005. február 24.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Miniszterelnöki Hivatal nyílt tervpályázatot hirdetett az '56-os forradalom és szabadságharc központi emlékművének elkészítésére. A pályázat eredményét ez év június 16-án hozzák nyilvánosságra, a műalkotást a tervek szerint a Városligetben állítják fel.
A kormány tavaly augusztusi határozata alapján a Miniszterelnöki Hivatal nyílt tervpályázatot írt ki az 1956-os forradalom és szabadságharc központi emlékművének megtervezésére, közölte a csütörtöki szóvivői tájékoztatón László Boglár . A kormányszóvivő elmondta: a cél az, hogy az emlékmű ne csak a múltnak állítson emléket, hanem a következő generációknak is szóljon.
Eredményhirdetés június 16-án
A tervpályázatot értékelő zsűriben történészek, neves hazai és külföldi képzőművészek, oktatók mellett az '56-os forradalomban részt vettek, valamint a '45 és '56 között politikai üldöztetést elszenvedettek társadalmi szervezeteinek képviselői is részt vesznek.
Az elkészült alkotást a forradalom negyvenedik évfordulójának emlékévében állítják fel, a tervek szerint a Városligetben. A pályázat eredményhirdetése várhatóan június 16-án lesz a Műcsarnokban.
Ugrás vissza Ugrás vissza...