Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Százhúsz ember kerül át KIM-ből az erőforrás minisztériumhoz

Cikk:

Múlt pénteken megjelent rendeletével a kormány az egyházi, valamit a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumból az Emberi Erőforrások Minisztériumához helyezte át, így a KIM állományából 120-an kerülnek át az erőforrás minisztériumhoz. A frissen kinevezett miniszter, Balog Zoltán arra számít, hogy az Emmi a közigazgatási tárcához hasonló erőközpont lesz a kormányon belül.

A kormány öt feladatot (a társadalmi felzárkózás, a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztése, az egyházakkal való kapcsolattartás koordinációja, a nemzetiségpolitika és a romák társadalmi integrációja) helyezett át a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól a Emberi Erőforrások Minisztériumához. A múlt pénteken megjelent rendelet szerint KIM-től az Emmihez kerül az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárság, amelyet Szászfalvi László helyett Hölvényi György irányít majd, valamint a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság, amelyet Balog Zoltán vezetett a KIM-ben is, és a jövőben miniszteri vezetéssel lesz az erőforrás-minisztérium része.

Az erőforrás minisztériumban jelenleg 817-en dolgoznak, amelyhez az átszervezés után még 120-an csatlakoznak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumból (KIM), ahová korábban az említett két államtitkárság tartozott – mondta a tárca miniszteri értekezletén Balog Zoltán. A frissen kinevezett tárcavezető abban bízik, hogy az Emmi erőközpont lesz a kormányzaton belül a nemzetgazdasági és a közigazgatási tárca mellett.

Balog Zoltán beszéde után a miniszteri értekezlet - immár zárt ülés keretében - Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásával és az Emmi államtitkárainak értékelőjével folytatódott.

Ugrás vissza Ugrás vissza...