Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Átalakul az EMMI szervezete

Létrehozva: 2013. február 18.
Módosítás: 2013. február 18.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Hoffmann Rózsa a jövőben csak a közoktatási ügyekért felel, az új felsőoktatási államtitkár Klinghammer István lesz. Távozik az EMMI-ből L. Simon László kulturális államtitkár, őt Halász János, a tárca jelenlegi parlamenti államtitkára váltja a poszton. Az erőforrás-minisztériumnál a felzárkózási ügyekért felelős államtitkárként folytatja munkáját Kovács Zoltán, aki korábban a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára volt.

Klinghammer István lesz a felsőoktatásért felelős államtitkár - erősítette meg a minisztérium keddi közleményét pénteken Lovasberényben Balog Zoltán. Nagy feladatok állnak előttünk és a reform kiteljesítése teljes embert kíván – indokolta a döntést a miniszter. Hoffmann Rózsa államtitkárként a jövőben a köznevelés ügyéért felel, és a nemzeti alaptanterv, valamint a pedagógus-életpályamodell elindítása lesz munkájának a középpontjában. Maruzsa Zoltán továbbra is helyettes államtitkár marad.

Klinghammer István a diákok hat pontos követeléséről úgy nyilatkozott: az első öt ponttal egyetért, amelyek szerint a felsőoktatásban reformokra és modernizációra van szükség, ebben az öt kérdésben már folynak is a tárgyalások. A leendő államtitkár a hallgatói szerződésekkel kapcsolatban azonban ragaszkodik a kormány által korábban már megfogalmazott állásponthoz, miszerint a hallgatóknak valamilyen formában törlesszenek a társadalomnak a támogatott egyetemi tanulmányok után.

Magyarország.hu

Távozik az EMMI-ből L. Simon László kultúráért felelős államtitkár, utóda Halász János, a tárca eddigi parlamenti államtitkára lesz. L. Simon leváltását a köztük levő véleménykülönbségekkel indokolta Balog Zoltán, egyben arra kérte a Fideszt és a KDNP-t, hogy támogassák L. Simon László kinevezését az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának élére. Az EMMI megüresedő parlamenti államtitkári posztját Doncsev András tölti majd be, aki eddig a minisztériumnál a sajtó és kommunikációs titkárság vezetője volt, a jövőben is ő irányítja a minisztérium kommunikációját.

Az EMMI új kulturális államtitkára Halász János lesz, aki az első Orbán-kormányban a kulturális tárca államtitkáraként dolgozott. Halász János folytatni szeretné a kulturális intézményrendszer megújítását, együttműködve Balog Zoltánnal, államtitkár kollégáival és más tárcákkal, valamint az intézményesült civil szervezetekkel.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál a felzárkózási ügyekért felelős államtitkárként folytatja munkáját Kovács Zoltán, aki korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára volt. A KIM-ben megüresedő posztra Balatoni Mónika, a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. jelenlegi kreatív és stratégiai igazgatója kerül.

Ugrás vissza Ugrás vissza...