Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Felsőoktatási Kerekasztal tárgyal a hallgatói szerződésekről

Cikk:

Április közepén tárgyal a Felsőoktatási Kerekasztal plenáris ülése a hallgatói szerződések tervezett változásairól - nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Doncsev András a részleteket firtató kérdésre úgy fogalmazott: "a hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk", a változások részleteiről még nincs értelme beszélni. A kerekasztal januári megalakulását felidézve kiemelte: a résztvevők - a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, valamint a rektorok és a gazdasági élet szereplői - partnerként közreműködnek a felsőoktatás gyökeres átalakításában.  A plenáris üléseken kívül három munkacsoportban zajlik a munka: a stratégiai, a pénzügyi és a hallgatói felelősséggel foglalkozó munkacsoportban. Utóbbi munkacsoport legutóbbi ülésén körvonalazódott egyfajta megállapodás, ez kerül majd a plenáris ülés elé.

Ha az április közepén tartandó következő és tervek szerint utolsó ülésen elfogadják ezt a megállapodás-tervezetet, a kormány elé kerül, majd az Országgyűlés tárgyalja meg a felsőoktatási törvény és egyéb jogszabályok szükséges módosítását. Az alapelvekben továbbra is mindenki egyetért: abban, hogy az állami ösztöndíjban részesülő hallgatók a képzési idejük időtartamáig, a képzést követő 12 vagy 20 éven belül hazai munkahelyen dolgozzanak, a tudásukat a magyar emberek javára fordítsák. 

Ugrás vissza Ugrás vissza...