Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Hatékony elektronikus adminisztráció a közoktatásban

Létrehozva: 2014. augusztus 6.
Módosítás: 2014. augusztus 6.
Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság a magyar közoktatás teljes intézményhálózata részére hatékonyan működtethető elektronikus adminisztrációs rendszert szeretne biztosítani a 2014/2015. tanévben, ezért lehetővé teszi, hogy az intézmények a korábban már használt és megismert tanügyigazgatási rendszereket, e-naplókat használják.

Ennek érdekében az Educatio Nonprofit Kft. közbeszerzési eljárást ír ki, az eljárás feltételeit teljesítő szoftverek listájából az intézmények - sikeres közbeszerzési eljárás esetén - 2014. augusztus közepétől értesülnek.

Mivel az intézményhálózat különböző igényeket mutat az intézményi adminisztrációs rendszerek (IAR) irányába, amíg minden igényt kielégítő, egységes rendszer nem jön létre, az intézmények saját tapasztalatuk alapján dönthetnek.

Az elektronikus adminisztráció összehangolása érdekében az Educatio Nonprofit Kft. az adattartamot egységesíthető felülete, megteremti az összhangot a különböző tanügyigazgatási rendszerek és e-naplók között, sőt lehetőséget teremt, hogy akik még nem használják a rendszereket, egységesített excel táblákkal is az adatszolgáltatás központosításában részt vegyenek.

A támogatás a tényleges, e-naplót használó intézmények felé irányul, ezért az állami finanszírozás feltétele, hogy az intézmény az általa választott szoftvert használatba vegye, és ezt a szoftver gyártója, illetve forgalmazója igazolja az Educatio Nonprofit Kft. felé.

 
Ugrás vissza Ugrás vissza...