Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Bölcsődepályázatot hirdet a szociális tárca Észak-Magyarországon

Cikk:

Bölcsődeépítési, -bővítési és -felújítási pályázatot hirdet a szociális tárca. A mintegy 2,1 milliárd forintos uniós program várhatóan kéttucatnyi észak-magyarországi intézményt érint, a pályázatokat 2013. március 1. és április 30. között lehet beadni.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Budapesten, egy IV. kerületi bölcsődében jelentette be az Új Széchenyi Terv keretében kiírt programot, amellyel Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye hátrányos helyzetű településein javulhat az ellátás. A pályázaton nyertes önkormányzatok számára teljes egészében biztosítják a szükséges forrásokat. A kiírás az NFÜ honlapján már elérhető, a települések a most megnyíló pályázatra 2013. március 1. és április 30. között nyújthatják be pályázataikat. Bővítés, felújítás esetén 2 millió forintos, új intézmény építéséhez pedig 6 millió forintos támogatást kaphat - férőhelyenként - az önkormányzat. A bölcsődeépítési program során - 2010 és 2014 között - összesen hatvan-hetven új bölcsőde épül, több ezer új férőhely létesül.

Magyarországon 742 bölcsőde működik 37 ezer férőhellyel, ebből az észak-magyarországi régióban 58 intézmény található 2336 férőhellyel. Egy múlt évben megnyílt másik pályázat keretében már mintegy 8,5 milliárd forintot biztosított a kormányzat bölcsődefejlesztésekre. Ezek a beruházások 2013-ig készülnek el öt régióban, és várhatóan 33 intézményben csaknem 820 új férőhely létesül, illetve csaknem ugyanannyi megújul.

Ugrás vissza Ugrás vissza...