Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hatvan milliós pályázat a család népszerűsítésére

Cikk:

A családbarát közgondolkodás népszerűsítésének és a nemek közötti jobb együttműködés elősegítésének támogatására írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A pályázat keretösszege 60 millió forint, a beadási határidő 2013. január 7-e.

A hétfőn megjelent felhívás szerint a tárca támogatni kívánja a 12-26 éves korosztályba tartozó fiataloknak - külön-külön lányoknak és fiúknak - szóló képzési programokat, tréningeket, rendszeres foglalkozásokat, előadás-sorozatokat, amelyek tematikája "a lányok és fiúk felkészítése a társas kapcsolatokra, párválasztásra, házasságra, családi életre, és amelyek a nők és férfiak közötti harmonikus együttműködést erősítik".

Az Emmi a pályázat keretében támogatandó programok témái között egyebek mellett a szülővé válást segítő, házasságerősítő, illetve családi egészségfejlesztő programokat nevezte meg. Kiemelték az olyan közösségi rendezvényeket, amelyek célja "a házasság és a család értékének felmutatása, jellemzően családok közösségi együttléte és összefogása, a nemzedékek közötti együttműködés ösztönzése, családokat támogató társadalmi környezet kialakítása, közösségi háló megerősítése és helyi szövetségek létrehozása a családokért".

Az Emmi a pályázat keretében olyan programokat, képzéseket, rendezvényeket is támogatni kíván, amelyek a nők és férfiak társadalmi egyenlőségét és harmonikus együttműködését, illetve a nők közéleti, társadalmi szerepvállalását segítik elő, továbbá pályázni lehet olyan programokkal is, amelyek az egyedülálló idős nőket támogatását és elmagányosodásuk csökkentését szolgálják, illetve a fogyatékossággal élő nőket (kiemelten az anyákat) támogatják.

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 60 millió forint. A pályázatot 2013. január 7-én éjfélig a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet pályázatkezelő rendszerén (www.ncsszi-pr.hu) keresztül lehet benyújtani. A szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár döntését várhatóan 2013. február 19-én teszik közzé.

Ugrás vissza Ugrás vissza...