Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az Emmi és az NGM dönt a kórházi adósságrendezésből megmaradt pénzről

Cikk:

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közösen dönt a kórházi adósságrendezésből megmaradt csaknem 5,5 milliárd forintos összeg felhasználásáról - közölte az egészségügyi államtitkárság kedden.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a múlt év végén jelentette be: összesen 27 milliárd forint konszolidációs támogatásban részesülnek az állami egészségügyi intézmények, hogy csökkenthessék lejárt szállítói tartozásaikat. Azoknak az intézményeknek, amelyek kaptak a konszolidációs támogatásból, de nem volt szállítói tartozásuk, nyilatkozniuk kellett arról, hogy lemondanak a kiutalt összegről, s azt a legkésőbb május 20-ig vissza kellett fizetniük. Ennek elmulasztása esetén ezt a pénzt a finanszírozó - vagyis az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) - az egészségügyi szolgáltató részére esedékes június havi finanszírozási összegből vonja le. A két minisztérium között jelenleg is tartanak a tárgyalások a kórházak által visszafizetett összeggel kapcsolatos tervekről, a megmaradt források minél hatékonyabb felhasználásáról.

Az OEP által a múlt héten közzétett összesítés szerint 2011 végén több mint kétszáz egészségügyi szolgáltató kapott nagyobb összeget annál, mint amennyi a lejárt szállítói tartozása volt. Közülük 142 szolgáltató egyetlen forintot sem használt fel a pénzből. Az egészségügyi államtitkárság az egészségügyi szolgáltatóknál megmaradt csaknem 5,5 milliárd forintos összeget az egészségügybe szeretné visszaforgatni.

Ugrás vissza Ugrás vissza...