Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megkezdődött az Építészet hónapja fesztivál

Létrehozva: 2005. október 3.
Módosítás: 2005. október 4.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Harmadik éve rendezik meg októberben az Építészet hónapja fesztivált. Kolber István miniszter szerint következő időszakban az Európai Unió tagjaként több lesz a fejlesztési forrás, az építési lehetőség és nagyobb lesz az építészek felelőssége is az ország arculatának formálásában.

Hat városban, 32 helyszínen, és 66 eseménnyel irányítja az érdeklődők figyelmét az építészetre az Építészet hónapja fesztivál. Kolber István regionális fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter az Építészet világnapján tartott megnyitón elmondta, a többszörös esemény többszörös lehetőség arra, hogy beszéljünk az építészetről, amelyről néha a társadalom megfeledkezik, holott a kultúra és a művészet azon eleme, amely a leginkább befolyásolja életminőségünket.
Ráirányítanák a figyelmet az építészetre
A következő időszakban az Európai Unió tagjaként az ország fejlődése újabb lendületet vehet, több lesz a fejlesztési forrás, az építési lehetőség. Az építészek felelőssége is nagyobb lesz ugyanakkor abban, hogy milyen lesz az ország arculata, és mennyi turista jön majd Magyarországra - mondta a miniszter. Kolber István bejelentette, országgyűlési határozat készül annak érdekében, hogy az építészetre ráirányítsák a figyelmet, és gyakrabban legyen tárgya a közbeszédnek.
Kiállítás október 15-ig
Bojár Iván András, a fesztivál igazgatója elmondta, az eseményt 2002 óta rendezik meg az Octogon építészeti magazin szervezésében minden év októberében, egyre bővülő tartalommal. A fesztivál nyitó rendezvénye az október 15-ig látható II. Országos Építészeti Kiállítás, amely az elmúlt tíz év díjazott épületeit mutatja be, valamint a Képzőművészeti Egyetem látványtervező szakos hallgatóinak bemutatkozása, amelyet október 10-ig látogathatnak az érdeklődők. A megnyitón adták át a Pro Architectura díjakat is.
Ugrás vissza Ugrás vissza...