Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Uniós tisztségekre írtak ki pályázatokat

Létrehozva: 2004. május 5.
Módosítás: 2004. május 6.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az Európai Személyügyi Hivatal pályázatokat írt ki az unió közigazgatásában megüresedő posztok betöltésére, jelentkezőket a május 1-jén csatlakozott tíz országból várnak. A Miniszterelnöki Hivatal információkkal segíti a pályázókat.
Az uniós csatlakozással megnyílt a lehetőség, hogy magyar állampolgárok is munkát vállaljanak az EU intézményeiben, azaz az unió "közigazgatásában". A szóba jöhető intézmények köre igen tág, közülük a legismertebb az Európai Bizottság, a Miniszterek Tanácsának a Főtitkársága, az Európai Számvevőszék, valamint az Európai Parlament, a Szociális és Gazdasági Bizottság és a Régiók Bizottságának a szakapparátusa. 2003-ban több uniós intézmény életre hívta az Európai Személyügyi Hivatalt (EPSO), hogy egyetlen szervezet bonyolítsa le a pályáztatást az intézményeknél megüresedő álláshelyekre. A javarészt nyilvános pályázatok megismerhetők az EPSO honlapján , a legtöbb pályázatra elektronikus úton lehet jelentkezni.
A tízektől várják a pályázatokat
Az álláshelyekre a május 1-jén csatlakozott tíz új tagállam, köztük Magyarország állampolgárai jelentkezhetnek. További feltétel egyetemi végzettség, valamint legalább 12 éves szakmai tapasztalat, melyből legalább 6 év vezetői szintű. E mellett anyanyelvi szintű nyelvismeret szükséges az egyik új tagállam hivatalos nyelvén (pl. magyar) és tárgyalóképes nyelvismeret az Unió más hivatalos nyelvén. A vizsgákat kizárólag angol, francia és német nyelven tartják. A pályázatok elküldésének a határideje 2004. május 14.
Részletes leírások az Európa-szerveren
Az álláshelyek leírása, továbbá a részletes pályázati kiírás az Európai Unió hivatalos lapjának a 2004. április 15-i C91A és a 2004. április 16-i C92A számában olvasható , jelentkezni csak elektronikus úton lehet. Az unió szerverén megtalálhatók a felvételi eljárás részletei is, az Európai Bizottságban való munkavállalásról bővebb információk itt olvashatók!
A középvezetői álláshelyekre meghirdetett pályázatok leadási határideje június 1-je. A felsővezetői és középvezetői pályázatokról bővebben a Miniszterelnöki Hivatal Társadalom- és Humánpolitikai Helyettes Államtitkárságának tájékoztatójában olvashat. Az államtitkárság elektronikus levélben várja a jelentkezők kérdéseit a pályázatokkal kapcsolatban.
Ugrás vissza Ugrás vissza...