Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Lezárult az uniós köztisztviselői álláspályázat

Létrehozva: 2003. július 7.
Módosítás: 2004. október 8.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az EPSO közzétette az EU magyaroknak meghirdetett 245 köztisztviselői álláspályázatának jelentését. A leendő uniós magyar tisztviselők közül 95 került az adminisztratív irányításba, 65-en jogászként, 50-en közgazdasági területen, 35-en az ellenőrzésben kaptak helyet.

Az Európai Unió köztisztviselői állásaira meghirdetett pályázatok határideje június 24-én járt le. A teljes egészében az unió humánerőforrás-politikai intézménye, az EPSO által lebonyolított felvételi eljárás ezen fordulójában összesen 245 állást hirdettek meg magyarok számára.

Kétszintű rosta

Az EPSO napokban közzétett jelentése szerint a magyar tisztviselők közül 95 került az adminisztratív irányításba, 65-en jogászként, 50-en közgazdasági területen, 35-en az ellenőrzésben kaptak helyet.

A felvételi eljárás írásbeli részén a felsorolt területeken összesen 560 jelentkező felelt meg (215/150/115/80), a második, szóbeli forduló után 375-en maradtak (145/100/75/55). Közülük választották ki a 245 új uniós köztisztviselőt, akik 2004 és 2010 között állandó pozícióban dolgozhatnak az EU brüsszeli intézményeinek valamelyikében.

Egy ember egy posztra

A vizsgák Brüsszelben, Budapesten és Debrecenben folytak, ezt a csatlakozó országok mindegyikében egyszerre rendezték meg. Az állásokra az idén diplomázók is jelentkezhettek.

Egy személy csak egyetlen állásra jelentkezhetett, az adatok módosítására pedig kizárólag lakcímváltozás esetén volt lehetőség.

A magasabb státuszú ügyintézők, köztisztviselők számára várhatóan ősszel ír ki pályázatot az EPSO.

Ugrás vissza Ugrás vissza...