Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Szociális gyermektáboroztatási programokra lehet jelentkezni

Létrehozva: 2012. április 3.
Módosítás: 2012. április 3.
Forrás: Magyarország.hu, MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Egymilliárd forintos kerettel írnak ki pályázatot nyári táboroztatásra az Erzsébet-programon belül határon túli és magyarországi diákok számára  - jelentette be Soltész Miklós szociális államtitkár. A kiírás szerint az első három pályázatot gyermekvédelmi gondozásban és nevelőszülőknél élő gyermekeknek, valamint iskoláknak hirdetik meg, 15 év alattiak számára. 

 

Április közepétől további két pályázati kiírás is megjelenik a határon túliak, illetve úgynevezett tematikus táborokba jelentkezők számára. A táborokat - a korábbiakban meghirdetett szociális üdültetéshez hasonlóan - az étkeztetési célú Erzsébet-utalványokból származó bevételből finanszírozzák. A táborokat június 18. és augusztus 25. között rendezik meg a Balatonnál és a Velencei-tónál, többnyire állami üdülőkben. A jelentkezőknek anyagi helyzettől függően ezer, ötezer vagy tízezer forintos önrészt kell vállalniuk. Gál András Levente, a Jó Állam fejlesztési koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos kifejtette: az üdültetést korábban kihasználatlan ingatlanokban tudják önköltségen megoldani. Megjegyezte, hogy megvizsgálják a korábbi táborozásra használt ingatlanok sorsát is.

Guller Zoltán, a Nemzeti Üdülési Alapítvány tulajdonában lévő Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az alapítvány kuratóriuma a táborok lebonyolításhoz tanácsadó testület segítségét kérte, amelynek elnöke Sunyovszky Szilvia színésznő, és tagjai között van többek között Kovács István olimpiai és világbajnok ökölvívó. A sajtótájékoztatón jelen lévő Sunyovszky Szilvia a gyermekek hasznos elfoglaltságának lehetőségére hívta fel a figyelmet, Kovács István pedig arról beszélt, hogy több neves sportoló segítségével kívánnak sporttáborokat szervezni a tematikus táborokon belül, amelyekben a tehetségkutatásra, az utánpótlásra is hangsúlyt fektetnek.

Az első három pályázati kiírás a program honlapján, az "Erzsébet-tábor 2012" hivatkozásra kattintva olvasható.

Ugrás vissza Ugrás vissza...