Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hetvenötezren üdülhetnek az Erzsébet-program keretében

Létrehozva: 2012. március 6.
Módosítás: 2012. március 6.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Hetvenötezer nagycsaládos, nyugdíjas, fogyatékos, valamint a szociális szférában dolgozó kap üdülési lehetőséget az Erzsébet-program most lezárult négy pályázatának köszönhetően - jelentette be Soltész Miklós szociális államtitkár és Horváth Endre, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke kedden. A kétmilliárd forintos keretösszegű pályázat nyertesei jórészt magyarországi állami üdülőkben, szállodákban pihenhetnek.

A z alapítvány rövidesen új pályázatot ír ki 1 milliárd forintos kerettel, az Erzsébet-tábor elnevezésű projektre magyarországi és határon túli iskolák jelentkezhetnek, így sok tízezer iskolás nyaralhat majd várhatóan hat napig a Velencei-tó vagy a Balaton partján – jelentette be Soltész Miklós. Az államtitkár kiemelte, hogy az iskolavezetőknek már most érdemes felkészülniük az áprilisban megjelenő pályázatra, ehhez minimális önerő szükséges. Mintegy ezer határon túli magyar fiatal magyarországi diákokkal együtt táborozhat majd.

Az üdülési alapítványhoz csaknem 114 ezer pályázat érkezett, a 75 ezer nyertes között 21 ezer fogyatékos, 17 ezer szociális dolgozó, mintegy 17 ezer nyugdíjas és több mint 20 ezer nagycsaládos van – mondta el Horváth Endre. Az alapítvány kuratóriumi elnöke szerint az Erzsébet-utalvány forgalmazásából (munkavállalónként 60 ezer forintos kerettel számolva) 100 milliárd forint fölötti forgalomra lehet számítani, az ebből keletkező eredményt fordítják szociális üdültetésre.


 

Ugrás vissza Ugrás vissza...