Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kinevezték az egységes segélyhívó rendszer miniszteri biztosát

Cikk:

Miniszteri biztos irányítja az egységes segélyhívó rendszer megvalósítását, illetve a Robotzsaru elnevezésű integrált ügyviteli és ügyfeldolgozó rendszer kidolgozását. A Magyar Közlöny szerdai Hivatalos Értesítője szerint Pintér Sándor belügyminiszter erre a posztra Hajzer Károlyt nevezte ki, aki a Belügyminisztérium informatikai főosztálya vezetői munkaköre mellett látja el jövőbeni feladatait.

A miniszteri biztos feladata lesz az egységes segélyhívó rendszer tervezésének és előkészítésének az irányítása, az ezzel összefüggő döntések koordinálása. Ugyancsak feladata a Robotzsaru elnevezésű integrált ügyviteli és ügyfeldolgozó rendszer fejlesztésével és egyes kormányzati szerveknél, valamint az ügyészségeken és a bíróságokon történő bevezetésével, illetve kiterjesztésével kapcsolatos teendők szervezése és felügyelete. A miniszteri biztos kinevezése az utasítás hatálybalépésétől legfeljebb hat hónapra szól. Hajzer Károlynak feladatai ellátásáról havonta jelentést kell tennie Pintér Sándor belügyminiszternek.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere (Fidesz-KDNP) júliusban jelentette be, hogy hárommilliárd forintból Miskolcon, az egykori honvédségi bázison épül ki a 112-es telefonszámon hívható országos segélyhívó egyik központja, amely csaknem ötszáz embernek ad majd munkát.

Az új rendszernek köszönhetően a katasztrófavédelmet, a tűzoltóságot, a rendőrséget és a mentőket érhetik el mindazok, akik a 112-es hívószámot tárcsázzák. A tervek szerint idővel kivezetik a jelenlegi 104-es, 105-ös, 107-es számokat, és helyüket a szintén ingyenes hívható 112 veszi át.

Ugrás vissza Ugrás vissza...