Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Elektronikus tananyag az adó- és járulékbevalláshoz

Létrehozva: 2006. május 3.
Módosítás: 2006. május 26.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Az adó- és járulékbevallás elektronikus elkészítéséhez és általánosan az elektronikus ügyintézéshez segítséget nyújtó e-tananyag érhető el a Kormányzati Portálon. A gyakorlati példákat is tartalmazó útmutató multimédiás és nyomtatható változatban is letölthető.
Az adó- és járulékbevallás kapcsán a Kormányzati Portálon e-learning (távoktatásos) rendszerben ismerhetők meg az elektronikus ügyintézéshez és az elektornikus adó- és járulékbevallás elkészítéséhez szükséges felhasználói ismeretek.
Két tananyag
Elektronikus tananyagból egyelőre kettő van. Az adó- és járulékbevallás tananyagban a benyújtás folyamatán keresztül mutatjuk be az elektronikus adó- és járulékbevallás, valamint adatszolgáltatás teljesítésével kapcsolatos feladatokat. A felhasználó az éles rendszerhez hasonló környezetben gyakorolhatja az elektronikus adó- és járulékbevallás teljesítéséhez szükséges feladatok elvégzését.
Az elektronikus ügyintézés tananyag bevezeti az érdeklődőt az e-ügyintézés világába. Megismerheti, milyen szintjei vannak az elektronikus ügyintézésnek, megtudhatja, mire van szüksége ahhoz, hogy az interneten keresztül intézhesse ügyeit. Segítséget kap személyes ügyfélkapujának elkészítéséhez, képet kap arról, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe.
Multimédiás és nyomtatható változat
A tananyagok két változatban érhetőek el. A multimédiás változat animációkkal és szimulációs gyakorlatokat tartalmaz, melynek segítségével gyakorolhatóak a járulékbevalláshoz kapcsolódó feladatok. Ennek futtatásához flash lejátszóra van szükség, a gyorsabb letöltés érdekében pedig szélessávú internetelérés ajánlott.
A nyomtatható változat képeket és szövegeket tartalmaz, így akár modemmel is könnyen letölthető.
Tanulást segítő eszközök
A tananyag egyes bekezdéseihez a felhasználó saját megjegyzéseket fűzhet, amely segíti az eligazodást és a nehezebben érthető részek átismétlését. A távoktatási keretrendszer lehetővé teszi a más felhasználókkal való kommunikációt, a kihúzó funkció a papíron tanuláskor használt megjelölést, kiemelést teszi lehetővé. A teljes tananyag megjelenítése egyénileg testre szabható.
Az elektronikus járulékbevallással kapcsolatban felmerülő kérdésekre a Párbeszéd fórum topikjában szakértők válaszolnak, de bővebb információ kérhető a Kormányzati Ügyfél-tájékoztató Központ 189-es ingyenesen hívható telefonszámán is, vagy olvasható a Kormányzati Portál segítség rovatában.
Ugrás vissza Ugrás vissza...