Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Uniós százmillióktól esett el Bulgária

Cikk:

Az Európai Bizottság kedden bejelentette, hogy a pénzek ellenőrzése és a korrupció elleni harc elégtelensége miatt továbbra sem utalják át Bulgáriának az uniós pénzeket. Ez az első alkalom, hogy egy tagország ilyen módon esik el uniós támogatástól.

Elesett Bulgária 220 millió eurónyi európai uniós támogatástól a pénzek ellenőrzése és a korrupció elleni harc elégtelensége miatt. Az Európai Bizottság keddi bejelentése szerint érvényben marad az a nyári döntés, amely szerint egyelőre nem utalják át Bulgáriának az uniós pénzeket. Az unió végrehajtó testületének legfrissebb vizsgálódásai szerint ugyanis továbbra sem kielégítő a támogatások kezelésével és ellenőrzésével foglalkozó rendszer működése - bár történt haladás a nyári intés óta.

Mintegy 800 millió eurót tehát Brüsszel továbbra is "jegel" - ráadásul ebből az említett 220 milliót Szófia végérvényesen elveszítette, mert ezeket legkésőbb idén el kellett volna költeni. Ez az első alkalom, hogy EU-tagország ilyen módon esik el uniós támogatástól - emlékeztetett Nagy Krisztina, Olli Rehn bővítési EU-biztos szóvivője.

Ugrás vissza Ugrás vissza...