Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2022. június 10-én pénteken 16:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

 

Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Magyar javaslatokat fogadott el az EU az adatvédelmi vitában

Létrehozva: 2012. július 24.
Módosítás: 2012. július 24.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Két magyar javaslatot is elfogadott az Európai Unió adatvédelmi reformjával kapcsolatban az Európai Unió Tanácsa, illetve az Európai Bizottság a Bel- és Igazságügyi Tanács nicosiai informális ülésén. Az egyik a kis- és középvállalkozások adminisztrációs terheit csökkenti, a másik azt indítványozza, hogy az adatvédelmi kötelezettségek megállapításakor ne a cég méretét, hanem a kezelt információ érzékenységét vegyék figyelembe.

Az uniós adatvédelmi szabályozás felülvizsgálatát célzó koncepciót januárban terjesztette elő az Európai Bizottság, az első tárgyalási fordulón Magyarország azt javasolta, hogy a növekvő adminisztrációs terhek miatt a kis- és középvállalkozásokra a bizottság dolgozzon ki egy könnyített megoldást – számolt be Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. Budapest azt is indítványozta, hogy kockázatalapú szabályozást vezessen be az EU, azaz az adatvédelmi kötelezettségek megállapításakor ne a cég méretét, hanem a kezelt információ érzékenységét vegyék figyelembe. A javaslatot a tagállamok túlnyomó többsége támogatta. Az adatvédelmi reformról szóló vitát a módosításokat követően újabb fordulók fogják követik ősszel, várhatóan a ciprusi elnökség után az ír elnökség is folytatni fogja a kérdés tárgyalását.

Szintén első fordulós tárgyalásra került sor a bűncselekményből származó jövedelem unión belüli befagyasztásáról és elkobzásáról, amely során az elvi álláspontokat rögzítették. Magyarország "támogatja azt a javaslatot, amely a nem elítélésen alapuló elkobzásra vonatkozó szabályok megjelenítését teszi lehetővé", ugyanakkor ragaszkodik hozzá, hogy ezt "a büntetőjogi eljáráshoz hasonló garanciális elemeket megjelenítő" szabályozás keretében vezessék be - jelentette ki Navracsics Tibor, hozzátéve, hogy egyelőre e kérdésben még nagyon eltérő az egyes tagállamok álláspontja.

Ugrás vissza Ugrás vissza...