Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az EU-támogatásokkal emelhető a magyar életszínvonal

Létrehozva: 2005. január 27.
Módosítás: 2005. január 27.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az unió következő költségvetési ciklusában hazánkba áramló 15 ezer milliárd forint jó tervezéssel jelentősen emelheti a magyar életminőség színvonalát. Erről az EU-ügyekért felelős tárca nélküli miniszter hivatalában tett munkalátogatáson beszélt Gyurcsány Ferenc.

A kormányzati munka legizgalmasabb feladataival foglalkozik jelenleg az európai uniós ügyekért felelős tárca nélküli miniszter és az alá rendelt két hivatal - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az EU-ügyekért felelős tárca nélküli miniszter hivatalában tartott csütörtöki munkaértekezlete után. A miniszterelnök szerint ezek a jövő Magyarország hivatalai, amelyek Magyarország uniós érdekérvényesítésében és a közösségi politika alakításában játszanak központi szerepet.

A miniszterelnök elmondta, a csatlakozással az uniós ügyek mára belpolitikai kérdésekké váltak. Hozzátette, a fejlesztési hivatal Magyarország következő 10-15 éve jövőképének kialakításán dolgozik, amelyet uniós, nemzeti és magántőkéből kell felépíteni.

Ha ez a jövőkép jó, akkor az élet Magyarországon megélhető időszakon belül hasonlítani fog a toscanai vagy bajor emberek életéhez, eltűnhetnek az életmódbeli különbségek - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Az Európai Unió révén a 2007 és 2013 közötti időszakban hazánkba érkező 15 ezer milliárd forint felhasználásába nem szól bele senki, csak rajtunk múlik, mire használjuk - mondta a miniszterelnök, aki úgy vélte, a bátorság, a jó tervezés és az együttműködés sikerhez vezet.

Baráth Etele tárca nélküli miniszter három gondolatban összegezte a jövő teendőit. Mint mondta, fontos, hogy Magyarország igényeinek megfelelő aktív uniós politikát folytassanak. Feladatának nevezte az EU-folyamatok hazai átvételét és az állampolgárokkal való kapcsolattartást és a folyamatos felvilágosítást.

Ugrás vissza Ugrás vissza...