Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tovább csökken az Unió ipari termelése

Cikk:

Az eurozónában és az EU egész területén egyaránt 1,6 százalékkal csökkent az ipari termelés tavaly novemberben. A 2007. novemberi adatokhoz képest a visszaesés már elérte a 7 százalékot.

Az euróövezetben és az egész EU átlagában egyaránt 1,6 százalékkal csökkent az ipari termelés novemberben az előző hónaphoz képest, jelentették az EU statisztikai hivatalában szerdán. Az augusztust leszámítva novemberben már hetedik hónapja csökkent az ipar teljesítménye hónapról hónapra mind az euróövezetben, mind az egész EU-ban. Németországban a visszaesés 3,3 százalékra gyorsult az októberi 1,9 százalékról, Franciaországban viszont 2,4 százalékra lassult 3,7 százalékról. A novemberi magyar eredményeket még nem tartalmazza az összesítés.

Az egy évvel korábbival - 2007. novemberrel - egybevetve az euróövezetben és az egész EU-ban novemberben szintén egyformán, átlagosan 7,7 százalékkal kisebb volt az ipari termelés. Októberben az euróövezetben 5,7 százalékkal, az EU átlagában 5,4 százalékkal volt kisebb a teljesítmény, mint egy évvel azelőtt. Éves összehasonlításban is tavaly tavasz óta tart a visszaesés.

Ugrás vissza Ugrás vissza...