Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kampány indult a takarékos autózásért

Létrehozva: 2008. május 27.
Módosítás: 2008. május 27.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az Európai Unió csaknem összes benzinkútjára kiterjedő figyelemfelkeltő kampányt indított az olajipari cégek európai szövetsége (EUROPIA) annak érdekében, hogy a gépkocsivezetők tegyenek meg mindent üzemanyag-fogyasztásuk csökkentésének érdekében.

A szövetség elnöke, Panosz Kavulakosz, Isabelle Muller főtitkár, valamint Andris Piebalgs energiaügyi EU-biztos a kampány brüsszeli indításakor kiemelte: olyan törekvésről van szó, amellyel mindenki csak nyer a tisztábban maradó környezettől kezdve az unión és az iparon át a kiadásait csökkentő fogyasztóig. Átlagos autózás esetében fejenként akár több száz euró is megspórolható évente, ha a sofőrök betartják azt a tíz tanácsot, amelyet a kampány keretében - Magyarországon is - kiosztandó szórólapokon terjesztenek, és amely a http://www.savemorethanfuel.eu internetes honlapon is megtalálható.

Ezek között szerepel például a guminyomás rendszeres ellenőrzése, a légkondicionáló használatának minimálisra szorítása, a forgalmi dugók elkerülése, több ember összefogása egy autó használatára.

Ugrás vissza Ugrás vissza...