Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Munkaügyi és szociálpolitikai EU-találkozó Olaszországban

Létrehozva: 2003. július 10.
Módosítás: 2004. október 8.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Két miniszter képviseli a magyar kormányt az EU foglalkoztatási és szociálisügyi minisztereinek olaszországi nem hivatalos találkozóján. A háromnapos tanácskozáson azokról a témákról lesz szó, amelyek kulcsszerepet játszanak az unió versenyképességében.

A magyar kormányt Burány Sándor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter, valamint Csehák Judit egészségügyi, szociális és családügyi miniszter képviseli az Európai Unió foglalkoztatási és szociálisügyi minisztereinek informális találkozóján július 10. és 12. között az olaszországi Vareseben.

A foglalkoztatási tárca közleménye szerint a találkozó fő témája lesz egyebek mellett, hogy miként lehet dinamikus kapcsolatrendszert kialakítani a gazdaság-, a foglalkoztatáspolitika, valamint a szociálpolitika között, hogyan lehet visszaszorítani az illegális foglalkoztatást, illetve milyen módszerek vannak arra, hogy ezt visszatereljék a legális szférába. A megbeszéléseken szó lesz a nyugdíjrendszerek korszerűsítéséről, a népesség elöregedése, a családszerkezet változása, illetve a szegénység által felvetett problémákról is.

Az Európai Unió stratégiai célkitűzése, hogy a világ legversenyképesebb tudásalapú társadalmává váljon 2010-re. Az EU e stratégiai cél elérését a gazdasági és a foglalkoztatáspolitika, valamint a szociális védelem összhangjára alapozza.

Ugrás vissza Ugrás vissza...