Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Negyvenmilliárdnál több adót fizettek eddig az evások

Létrehozva: 2004. július 20.
Módosítás: 2004. július 20.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az egyszerűsített vállalkozói adót választók a második negyedévi bevételük után 13,3 milliárd forint adót fizettek be hétfőig. A Pénzügyminisztérium közlése szerint idén eddig 43,4 milliárd forintnyi evabevétel teljesült.
A költségvetés 54,5 milliárd forint evabevételt tervezett 2004-re, az eddig befolyt 43,4 milliárd forint ennek csaknem nyolcvan százaléka. Tavaly júliusban a mostaninál 3 milliárd forinttal kevesebbet, 10,3 milliárd forintnyi evabevételt könyvelt el a költségvetés.
Az idén 82 848 egyéni és társas vállalkozás tartozik az egyszerűsített vállalkozói adót fizetők körébe, számuk tavaly még csak 59 095 volt. A múlt évben júliusig egy evás vállalkozás átlagosan 525 ezer forintot fizetett be a költségvetésbe. Erre az évre ez a szám érdemben nem változott, a csaknem 83 ezer evás vállalkozó átlagosan 524 ezer forintnyi adót fizetett meg.
Mivel idén eddig 43,4 milliárd forint bevételre tett szert a költségvetés az evából, az idei összbevétel - ha októberben is hasonló nagyságú adót fizetnek be az egyszerűsített vállalkozói körbe tartozók - 56,7 milliárd lehet.
Ez azt jelenti, hogy ebből az adónemből mintegy öt százalékkal több folyhat be az államkasszába, mint az előirányzott 54,5 milliárd forint. Tavaly az egyszerűsített vállalkozói adóból 31 milliárdos bevétele származott az államnak.
Ugrás vissza Ugrás vissza...