Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megszüntetné az evát a kormány

Cikk:

A kormány támogatja az egyszerűsített vállalkozói adó, az eva megszüntetését 2012. január 1-jével, a döntés azonban a parlament kezében van – mondta el Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtökön.

Szerdán az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága nem támogatta a fideszes Koszorús László javaslatát az eva megszüntetéséről, a bizottság ülésén ugyanakkor Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára a kormány képviseletében már jelezte, hogy egyetért a megszüntetést célzó javaslattal. A testület tanácskozásán Dancsó József (Fidesz) további egyeztetést javasolt az eváról, mivel ez az adózási forma sok vállalkozót érint.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője egy szerda reggeli rádióinterjúban az eva megmaradása mellett érvelt és emlékeztetett arra, hogy a kormánypártok hajdúszoboszlói, évadnyitó frakcióülésén is arról volt szó: az evának maradnia kell. A kabinet Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter javaslatára, az adóegyszerűsítést szem előtt tartva döntött úgy, hogy támogatja az eva megszüntetését a jövő év elejétől.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...