Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Evakuálták a magyar diplomatákat Irakból

Létrehozva: 2003. március 12.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Már nincs magyar diplomata Irak fővárosában. Azok a külügyi alkalmazottak sem térnek vissza Bagdadba, akik a hét végén a menetrend szerint érkező postai küldeményekért hagyták el állomáshelyüket. A külügyi szóvivő elmondta azt is, hogy Kovács László március 15-én Erdélybe utazik.
A Külügyminisztérium úgy döntött, hogy ideiglenesen evakuálja a bagdadi magyar nagykövetség teljes személyi állományát. Tóth Tamás külügyi szóvivő elmondta: a február végi részleges evakuálást követően Bagdadban maradt két magyar diplomata. A múlt hét végén elhagyták állomáshelyüket, hogy átvegyék a menetrendszerű diplomáciai postát, ám egyelőre nem térnek vissza Irakba.
Átmenetileg Szíria az állomáshely
A szóvivő nem közölte, hol tartózkodnak a magyar diplomaták. A bagdadi magyar nagykövetség konzuli feladatait ideiglenesen a Szíria fővárosában, Damaszkuszban lévő külképviselet látja el.
Ne utazzunk a Közel-Keletre!
Tóth Tamás megerősítette a tárca korábbi felhívását, hogy magyar állampolgárok az elkövetkező időszakban ne utazzanak Irakba, Szaúd-Arábiába, Kuvaitba, Szíriába, Jordániába, Libanonba, Izraelbe, a Palesztin Nemzeti Hatóság területeire és Törökország iraki határvidékére, illetve a térség potenciális válságövezeteibe.
A külügyminiszter Erdélyben lesz március 15-én
A külügyi szóvivő beszámolt arról, hogy Kovács László külügyminiszter Erdélyben lesz a március 15-i nemzeti ünnepen. A diplomáciai vezető Markó Béla RMDSZ-elnök meghívására részt vesz, és beszédet mond a romániai magyarok marosvásárhelyi központi rendezvényén, majd elutazik Segesvárra és Fehéregyházára is.
Ugrás vissza Ugrás vissza...