Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Fülöp Attila lett a fogyatékosságügyi miniszteri biztos utódja

Cikk:

Fülöp Attila család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár lett Bernáth Ildikó korábbi fogyatékosságügyi miniszteri biztos utódja - tájékoztatott az emberierőforrás-miniszter egy írásbeli kérdésre adott válaszában. Balog Zoltánt az LMP-s Szabó Tímea és Szél Bernadett kérdezte arról, hogy lesz-e utódja Bernáth Ildikónak, és ha igen, ki.

Az LMP már júliusban is faggatta a tárcavezetőt az utódlásról, jelezve, hogy a korábbi miniszter, Réthelyi Miklós májusi távozásával megszűnt az általa - 2010 augusztusában - kinevezett fogyatékosságügyi miniszteri biztos, Bernáth Ildikó mandátuma is. A parlamenti honlapon szerdán közzétett válaszában az emberierőforrás-miniszter felidézte, hogy a Magyar Közlöny keddi számában megjelent a területért felelős helyettes államtitkár, Fülöp Attila kinevezése, és ő lett Bernáth Ildikó utódja. Hozzátette, "a kormány megalakulása óta figyel a nehéz helyzetben élő emberekre, családokra. Helyzetük jobbítása érdekében már eddig is több lépést tettünk, s teszünk a jövőben is".

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának módosított szervezeti és működési szabályzata szerint a család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár irányítja egyebek mellett a fogyatékosságügyi és az esélyegyenlőségi főosztály vezetőjének tevékenységét.

Ugrás vissza Ugrás vissza...