Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kormányzati támogatás a fehérvári hokiakadémiának

Létrehozva: 2012. szeptember 18.
Módosítás: 2012. szeptember 18.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Veszélybe került a székesfehérvári ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia működése a szakosztály által felhalmozott tartozások miatt, ezért Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester a kormányfőtől kért segítséget.  A kormány támogatta a kérést és 60 millió forintos segítséget nyújt az akadémiának, amely így folytathatja működését.

A kormány 76,2 millió forint állami támogatást biztosít a székesfehérvári ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiának. A szakosztály olyan adósságot halmozott fel, amíg az akadémiát működtette, hogy azt már nem lehetett helyi szinten, illetve szponzorok segítségével kezelni. Ezért id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgatóval levelet küldtek Orbán Viktor miniszterelnöknek – számolt be Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A kormányzat támogatta a kérést nettó 60 millió forintos segítségről döntött. Mivel sem a város, sem a szponzorok nem tudták volna vállalni az akadémia tartozását, a támogatás nélkül nem tudták volna folytatni tevékenységüket.

Id. Ocskay Gábor  jelezte: A 2010-ben beindított (a 2009-ben elhunyt fia nevét viselő) akadémia első 16 hónapjának finanszírozását a felnőtt csapat sínylette meg. "Ez kb. 160 millió forintot jelentett, és ez az összeg hiányzott a költségvetésből. A hiányt jó gazdálkodással, jegybevétellel  90 millió forintra tudtunk csökkenteni. Most a menedzsmentnek az a feladata, hogy rendezze a dolgokat, és neki kell látni, hogy májusig a tervezett bevételeket 30-40 millió forinttal túllépjük, és akkor a hatodik EBEL-szezonunkban elérhetjük, hogy ne egy komolyabb mínusszal zárjuk az évet." - mondta id. Ocskay.

Amint elhangzott: a támogatás révén elhárulnak a jégkorongcsapat osztrák ligás (EBEL) szereplését veszélyeztető problémák, és lehetőség nyílik a további építkezésre.

Ugrás vissza Ugrás vissza...