Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2022. június 10-én pénteken 16:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Új fejlesztés az Ügyfélkapu, a Hivatali kapu és a Perkapu adminisztrációjában, valamint a vevénykezelés módjában

Létrehozva: 2017. február 17.
Módosítás: 2017. február 17.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Tárhely   adminisztrációs szolgáltatással bővül   az Ügyfélkapu oldala. Az új szolgáltatás az Ügyfélkapu-regisztráció, Hivatali kapu és/vagy Perkapu hozzáférés esetén  egy helyről biztosítja az adminisztráció elvégzését. A tárhely adminisztrációs szolgáltatás a felhasználónak jobb áttekinthetőséget és egyszerűbb kezelhetőséget, valamint a munkafolyamatok felgyorsítását segíti. A fejlesztés az adminisztrációs felület biztosításán kívül, az ÁNYK űrlapbenyújtás támogatás szolgáltatás általi vevénykezelést is érinti.

A főbb módosítások:

Tárhelyre  alapértelmezetten küldött igazolások

A szolgáltatás az ügyfélkapus és a hivatali kapus, valamint perkapus felhasználókat érinti. Az igazolások kiállítását igénylő dokumentumkézbesítési folyamat az alábbiak szerint történik. (Jelenleg ezek a beállítások nem módosíthatóak.)

  • A Feladási igazolás megmarad, ezt csak a Feladó kapja a tárhelyére.
  • Az Átvételi lehetőség értesítő, mint hiteles PDF igazolás megszűnik, helyét egy egyszerű, csatolmány nélküli email értesítés veszi át, ennek szerepe, hogy a Címzett értesüljön arról, hogy üzenete érkezett. Az értesítést csak a Címzett kapja meg az általa a tárhely létrehozásakor megjelölt értesítési e-mailcímre.
  • Letöltési igazolás megmarad, a változás az lesz, hogy ezt csak a Feladó kapja meg a tárhelyére.
  • Át nem vett dokumentum értesítő nem módosul.
  • Meghiúsulási Igazolás nem változik.

E-mail értesítés beállítása

Lehetőség nyílik a Központi Rendszer által küldött  e-mail értesítések ki- és bekapcsolására.

  • A szolgáltatás biztosítja, hogy egy alapértelmezett e-mail küldési beállítás aktiválódik minden ügyfélkapus- , ill. perkapus-, valamint hivatali kapus felhasználó számára. Az alapértelmezett profil nem törölhető, nem módosítható.
  • Hivatali kapu esetén a fenti beállítások alapértelmezetten ki vannak kapcsolva, tehát a gépi interfésszel csatlakozó hivatalok az email értesítéseket nem kapják meg, számukra a beérkező üzenetről az értesítés az interfészen érkezik. A böngészős HKP-t használó hivatalok beállíthatják, hogy kapjanak-e email értesítőt. Perkapu esetén pedig alapértelmezetten be vannak kapcsolva.
  • Amennyiben egy adott szervezet az alapértelmezettől eltérő e-mail küldési beállítást szeretne, a Hivatali Kapu/Perkapu adminisztrációjába belépve, módosíthatja azt. A Hivatali kapu részletek/Perkapu részletek képernyőn a Vevénykezelési profilok résznél az Új hozzáadása gombra kattintva, majd a felhasználó típusát (Hivatali Kapu vagy Perkapu), valamint a csatorna típusát megadva (tárhely vagy e-mail) kiválasztva lehet bejelölni, hogy az egyes email értesítéseket feladóként, címzettként, vagy feladóként és címzettként kívánja a szervezet megkapni.

Hivatali kapu és Perkapu adminisztráció

A http://tarhely.gov.hu oldalon bevezetésre kerül egy új – a Hivatali kapu, valamint a Perkapu adminisztrációjára szolgáló - felület, melynek köszönhetően a Hivatali kaput érintő bizonyos változtatások a jövőben online is ezen a felületen kezdeményezhetőek az alábbi módon:

  • A Perkapu regisztrációs oldala – a https://pkp.gov.hu/pkp_adminisztracio - megszűnik, amely az éles rendszer bevezetését követően a Személyes ügyfélkapu /Tárhely adminisztráció menüpontból erhető el.
  • Lehetőség lesz bizonyos adatok módosítására, pl. Hivatali kapu esetén ügyintéző, valamint hosszú név módosításra, Perkapu esetén pedig ügykezelő létrehozására, törlésére, módosítására.

A tárhely adminisztrációs szolgáltatásunkat részletesen az   e-Tananyagunkban ismerheti meg.

Ugrás vissza Ugrás vissza...