Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az NKM Energia Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézést biztosító szakrendszerében 2020.11.08-án 09:00 és 14:00 között meghibásodás miatti nem tervezett üzemszünet lesz.

Ezen időszakban az NKM Energia Zrt felé földgáz szolgálatatással kapcsolatban nem lesz lehetséges az ügyfeleknek az ügyintézés.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NISZ Zrt. a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson és a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum (RNY+) szolgáltatásán 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 02:00 óráig karbantartást végez. Ezen időszak alatt a KAÜ és így minden más KAÜ-t használó szolgáltatás nem lesznek elérhetőek.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 04:00 óráig az új magyarorszag.hu portálon keresztül nem lehet majd elektronikus űrlapokat beküldeni a Központi Víruskereső szolgáltatáson történő karbantartás miatt.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Kelet felé nyit a magyar gazdaságpolitika

Cikk:

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos szerint Magyarországnak "új utakat" kell keresnie ahhoz, hogy elérje hosszú távú stratégiai gazdasági céljait, ezért igyekszik Kína, Oroszország és Ukrajna felé nyitni.

Ugyan Magyarország hagyományos szövetségesei az európai országok, de a gazdasági válság miatt más irányba is nyitnia kell. Kínával, Oroszországgal és Ukrajnával azért is fontos a kapcsolatok építése kormányzati szinten, mert ezekben az országokban az állam szerepe meghatározó a gazdaság irányításában, és jól működnek a gazdasági vegyes bizottságok, amelyeket ezekkel az országokkal közösen állítottak fel – mondta Fellegi Tamás az Országgyűlés külügyi bizottságának szerdai ülésén.

Az NFM delegációja a jövő héten Kínába utazik, ahol vezetőkkel, vállalatok és városok képviselőivel tárgyalnak, a megbeszélések célja a júniusi budapesti kínai-magyar csúcstalálkozó döntéseinek konkretizálása. A miniszter emlékeztetett, akkori európai útján a kínai kormányfő az Egyesült Királyság és Németország mellett csak Magyarországot kereste fel, ez véleménye szerint a csúcstalálkozó külpolitikai jelentőségét mutatja. A Kínával való együttműködés lehetséges területei a pénzügyek, a kereskedelmi kapcsolatok javítása és a közös befektetések, vagyis kínai cégek magyarországi és magyar vállalatok kínai befektetései. Kína és Magyarország 2015-ig a két ország közötti kereskedelmi áruforgalom megduplázását tűzték ki célként, Kína a gazdasági válság ellenére reálisnak tartja ezt az elhatározást – mondta Fellegi tamás.

A miniszter az együttműködés lehetőségei között említette a magyarországi vasúthálózat fejlesztését, egy magyarországi logisztikai központ létrehozását, a vízminőség javítását Kínában, az egyetemek közötti kooperációt és a járműgyártást, amely jó lehetőség adna magyar kkv-k számára, hogy beszállítóként érvényesülhessenek.

Ugrás vissza Ugrás vissza...