Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Informális megbeszélést folytat Fellegi az IMF képviselőivel

Cikk:

Fellegi Tamás a hét közepén Washingtonban folytatja az informális megbeszéléseket az IMF illetékeseivel, egyúttal csütörtökön részt vesz az Egyesült Államok fővárosában egy konferencián, amelyen áttekintik a magyar gazdaság és belpolitika egyes fontos kérdéseit.

A múlt héten szerdán a miniszter sajtóirodája azt közölte a Dow Jones hírügynökséggel, hogy Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter ezen a héten informális megbeszéléseket tart a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselőivel Washingtonban. A közlemény szerint a megbeszélések célja, hogy előmozdítsa a Magyarországgal kötendő lehetséges készenléti hitelmegállapodásról szóló hivatalos tárgyalások megkezdésének előkészületeit.

Fellegi Tamás a német Marshall Alap meghívására részt vesz a Transatlantic Academy által szervezett, a magyarországi kilátásokról szóló panelbeszélgetésen, ahol a tárca nélküli miniszter Bokros Lajos EP-képviselővel és Szapáry György washingtoni magyar nagykövettel vitatja meg Magyarország gazdasági helyzetét.

A miniszter előadást tart közgazdászoknak és elemzőknek az American Enterprise Institute által szervezett eseményen, valamint banki vezetőkkel is találkozik. Ugyancsak ezen az eszmecserén az alkotmányos rendszerről vitatkozik majd Halmai Gábor alkotmányjogász és Szájer József fideszes EP-képviselő, a beszélgetésen részt vesz Jakab András, a heidelbergi Max Planck Intézetből és Kim Lane Scheppele a Princeton Egyetemről.

Ugrás vissza Ugrás vissza...