Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy az eHR (https://eszemelyugy.gov.hu) felületén 2022. január 17-én (hétfő) 19:00 órától 21:00 óráig karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a szolgáltatás nem lesz elérhető.

Kérjük a fentiek figyelembevételét az elektronikus ügyintézés során! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Folytatódik a 2-es metró felújítása

Cikk:

Péntek óta folynak a felújítási munkák a 2-es metró vonalán, ezért hétköznapokon fél nyolctól a reggeli üzemkezdetig, illetve a hétvégeken nem járnak a szerelvények, az utasokat pótlóbuszok szállítják. Szombattól ismét járnak a Combinók a Nagykörúton.
Péntek óta ismét folynak a felújítási munkák a 2-es metró vonalán, ezért hétköznapokon fél nyolctól a reggeli üzemkezdetig, illetve a hétvégeken - két kivétellel - egyáltalán nem járnak a metrószerelvények. A két kivétel az október 21-23-i hosszú hétvége és a 28-29-i hétvége, amikor az 56-os forradalom ünnepségei, valamint a halottak napi megemlékezések miatt sokan utaznak tömegközlekedéssel.
Pótlóbuszok viszik az utasokat
A felújítások alatt az M2 jelű metrópótló autóbusz 2,5 percenként közlekedik az Örs vezér tér-Astoria-Erzsébet híd-Déli pályaudvar-Moszkva tér között, míg M2B jelzéssel 5 percenként az Örs vezér tér-Deák tér-Hild tér-Kossuth tér-Margit híd budai hídfő-Batthyány tér-Moszkva tér útvonalon szállítják új Volvo buszok az utasokat. Emellett csak hétvégenként, 10 perces időközönként ingavonat közlekedik a Moszkva tér-Batthyány tér-Kossuth tér között.
2008-ra fejezik be a munkát
A 2003-tól 2008-ig tartó, összesen 43 milliárd forintos felújítási munkákra idén 10 milliárd forintot költenek, amiből a felújítási munkák mintegy 700 millió forintot tesznek ki. A következő hetekben a Déli pályaudvari, a Moszkva téri és a Deák téri állomások technológiai helységeit és berendezéseit újítják fel. A különleges gépészeti és távközlési munkák befejező feladatai is erre az időszakra esnek, megújulnak a kapcsoló berendezések, a védelmi és automatikai berendezések. Folytatódik a mozgólépcsők főjavítása is. A Deák téri állomás környezetében lévő alagútban, a vonatok fordításának folyamatos biztosítása érdekében eddig nem volt felújítás, amit szintén az ősszel végeznek el.
Újra járnak a Combinók a Nagykörúton
Szombaton üzemkezdettől ismét menetrendszerűen szállítanak utasokat a Combino villamosok a Nagykörúton - közölte Aba Botond, a BKV Zrt. vezérigazgatója. A megrendelt negyvenből a Siemens eddig húsz Combinót szállított le. A már Budapesten lévő villamosok közül 12-nek van hatósági vizsgája. Ezek közül szombattól hat szállít utasokat a 4-es és a 6-os villamos vonalán. Hétfőtől további három, a következő héttől pedig újabb három villamos áll forgalomba. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy egyelőre nincs több olyan járművezetőjük, aki vezethetné ezeket a villamosokat. Így a villamosok forgalomba állítása függ attól is, hogy hány járművezető tud levizsgázni az új villamos vezetésére.
Ugrás vissza Ugrás vissza...