Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Munkaerő-piaci program készült Vas megyének

Létrehozva: 2003. augusztus 14.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A kormányváltás óta eltelt 13 hónapban a foglalkoztatottak száma nőtt, a munkanélkülieké csökkent, az ország néhány régiójában azonban fokozott problémát jelentenek a létszámleépítések: Vas megyében munkarő-piaci programmal próbál segíteni a tárca.

A kormányváltás óta csaknem 98 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, miközben a munkanélküliek és a gazdaságilag inaktívak - munkahellyel nem rendelkezők és munkát nem keresők - aránya csökkent - mondta el Burány Sándor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter csütörtökön.
A munkanélküliek száma 8900 fővel, 224 100-ra csökkent tavaly május óta, ugyanebben az időszakban 90 ezer álláshely szűnt meg.
Többen keresnek munkahelyet
Július 1. óta 18500 forintos, álláskeresést ösztönző támogatást kaphatnak azok, akik járadékos idejüket már kimerítették, és szerződést kötnek a helyi munkaügyi központtal. A juttatás alapesetben fél évig, a nehezebb helyzetben levő 45 év felettieknek további 90 napig jár. A munkanélküliek a támogatást csak akkor kaphatják meg, ha a munkaügyi kirendeltségeken regisztráltnak és a kapott állásajánlatokkal érdemben foglalkoznak, vagyis bizonyítottan és aktívan keresnek munkahelyet. A munkaügyi kirendeltségek adatai szerint júliusban 438-an kaptak ilyen juttatást, a benyújtott kérelmek száma pedig meghaladja a 960-at.
Munkaerő-piaci program Vas megyének
A Vas megyei létszámleépítések miatt a térség problémáira külön programot dolgozott ki a tárca. A munkahelymegőrző- és teremtő, átképzéseket, új vállalkozások és munkaközvetítő tevékenységek indítását támogató programra a miniszteri különkeretből 130 millió forintot fordítanak. A miniszter reméli, hogy az összeget pályázati úton is ki tudják majd egészíteni, és a programmal orvosolni lehet a Körmend-Vasvár-Szentgothárd kistérség problémáit.
Székesfehérváron nincs szükség külön intézkedésre
A székesfehérvári Ikarus gyár bezárása miatt valószínűleg nem lesz szükség kormányzati intézkedésre. A városban a munkahelyteremtés és -megszűnés igen nagy ingadozásokat mutat, de Fehérvár gazdasága van annyira erős, hogy fel tudja szívni a felszabaduló munkaerőt - mondta el a Magyarország.hu-nak Burány Sándor.
Ugrás vissza Ugrás vissza...