Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Távoktatási programok indulnak az eMagyarország-pontokon

Létrehozva: 2004. június 25.
Módosítás: 2004. június 25.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A munkaügyi és az informatikai tárca közösen indít távoktatásos felnőttképzési programokat ősztől az eMagyarország-pontok segítségével. A kezdeményezés nem igényel plusz forrásokat, valójában a felnőttképzési program és az eMagyarország-program összehangolásáról van szó .
Távoktatási programok indulnak ősszel az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által kiépített eMagyarország-pontok segítségével - jelentette be pénteken Burány Sándor munkaügyi és Kovács Kálmán informatikai miniszter.
A kormány június elején fogadta el a 2010-ig szóló felnőttképzési programot , amelyhez egy 2006-ig tartó cselekvési terv is készült. A program ingyenessé teszi az első szakképesítés megszerzését, az ötven évnél idősebbek pedig a második szakmájukat is ingyen sajátíthatják el - emelte ki Burány Sándor.
A programra 2006-ig összesen 3,4 milliárd forintot fordítanak az érintett minisztériumok, a pénzből nyelvtanulási és számítógép-kezelői távoktató programokat is kidolgoznak.
Az informatikai tárca kezdeményezésére a programok között szövegszerkesztést, táblázatkezelést és az internethasználatot oktató kurzusok is lesznek - mondta Kovács Kálmán. A távoktatásos programokon bárki részt vehet, a tervek szerint a felnőttképzési programban később a pedagógus-továbbképzés is helyet kap, az FMM pedig a tárca főoldaláról is elérhető karrierépítési weblapot készít.
Az eLearning-program beindítása plusz forrásokat nem igényel, valójában a két tárca párhuzamosan futó programjainak összehangolásáról van szó. Az IHM az év végére 2 700 eMagyarország-pontot hoz létre az országban, ezekre épülnek a távoktatásos felnőttképzési programok.
Ugrás vissza Ugrás vissza...